Sermaye Piyasası Kur

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK), sermaye piyasalarına yönelik farkındalık oluşturmak, “Bilinçli Yatırımcı” yetiştirmek ve eğitim çağındaki gençlerden başlayarak tasarruf ve yatırım bilinci oluşturmak amacıyla ülke çapında ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlediği kompozisyon yarışmasının İnegöl elemelerinde, dört öğrencisiyle il elemelerine katılmaya hak kazanan İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Bursa ilinde yapılan elemelerde de başarılarını pekiştirdi ve üç öğrencisiyle Bursa’yı Türkiye elemelerinde temsil etme hakkı kazandı.
İlköğretim ve ortaöğretim olmak üzere iki kategoride yapılan yarışmada, İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, ortaöğretim kategorisinde geçen ay ilçede aldığı dört derecesiyle Bursa’da yapılacak olan il elemelerine katılmaya hak kazandı. Okul öğrencilerinden Şerife Bilgili ilçe birincisi, Hilal Sağınç ilçe ikincisi, Gülsüm Buluş ilçe üçüncüsü ve Tuba Uğantaş ise ilçe dördüncüsü olarak hem okullarını hem de İnegöl’ü Bursa’da temsil ettiler. Hafta başında toplanan ve değerlendirme yapan Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnceleme ve Değerlendirme Kurulu, Bursa ili ve ilçelerinden gönderilen eserleri inceledi ve Bursa’yı Türkiye çapında yapılacak olan yarışmada temsil edecek beş eseri seçti.
İl Seçici Kurulunun yaptığı ve beş öğrencinin belirleneceği değerlendirme sonucunda, Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden Şerife Bilgili İl üçüncüsü, Hilal Sağınç İl dördüncüsü ve Tuba Uğantaş il beşincisi olarak Ankara’da yapılacak Türkiye elemelerinde Bursa’yı temsil etmeye hak kazandılar.
Öğrencilerini tek tek tebrik eden Okul Müdürü Mustafa Yıldırım, “Okul olarak yapılan tüm yarışmalara katılarak, okulumuzu temsil ediyoruz. Geçtiğimiz yıl da dört öğrencimizle iki farklı yarışmada ilçemizi Bursa’da temsil ettik, fakat Türkiye elemelerine katılamamıştık. Bu yarışmaya okulumuzun katılması zorunlu tutulmamış, isteğimize bırakılmıştı. Edebiyat öğretmenimiz A. Metin Kürümoğlu’nun ısrarlı tutumu sonucunda dört öğrencimizle yarışmaya katıldık ve ilçede ilk dört dereceyi biz aldık. Metin Beyin ve öğrencilerinin ısrarlı tutumları sonuç getirdi ve okulumuz ilde üç derece alarak Bursa’yı Ankara’da temsil etme hakkı kazandı. Bu konuda öğrencilerimize danışmanlık yapan Edebiyat öğretmenimiz A. Metin Kürümoğlu’na sonsuz teşekkür ediyorum. Hocamız okulumuzda göreve başladığından beri önemli çalışmalara imza atmıştı, bu başarısıyla da önemli bir merhaleyi katetti. Hem hocamıza hem de öğrencilerimize Türkiye elemelerinde başarılar dilerim” dedi.
Öğrencilerini yarışmaya hazırlayan Edebiyat  öğretmeni  A. Metin Kürümoğlu ise, “Bu yarışmada derece almamız şaşırtıcı değil. Çünkü derece alan öğrencilerimizin bir kısmı bundan önceki yarışmalarda da ilçe çapında başarı göstermiş ama ilde ilk sıralarda yer alamamıştı. Bu yarışmaya ciddi olarak hazırlandık ve derece alacağımıza inandık. Bu inancımız boşa çıkmadı çok şükür. Bursa genelini kapsayan bir yarışmada bir meslek lisesi olan İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin toplamda İnegöl’de dört öğrenciyle Bursa’da da üç öğrencisiyle dereceye girmesi ve il çapında birçok okulu geride bırakması büyük bir başarıdır. Demek ki, meslek liseleri de başarılı öğrenciler yetiştirebiliyor. Öğrencilerimizin uygulama dersleri ve teorik derslerinin arasında bu tür kültürel faaliyetlere katılmaları gerçekten takdire şayandır. Dereceye giren üç öğrencimize ve bizden desteklerini esirgemeyen başta Okul Müdürümüz Mustafa Yıldırım ve Müdür Yardımcılarımız Necmi Babat, Emrullah Halatçı ve Dilaver Babacan’a çok teşekkür eder, öğrencilerimizin başarılarının devamını Allah’tan niyaz ederim” diye konuştu.
Dereceye giren öğrenciler adına konuşan ilçe birincisi ve Bursa İl üçüncüsü Şerife Bilgili’de, “Konusu itibariyle bu yarışmaya önce girmek istemedik. Ama Metin Hocamız ısrarla bizi katılmaya teşvik etti. İyi ki katılmışız. Bu tür yarışmalara katılmak ve başarı elde etmek bizi derslerimize ve okulumuza karşı olumlu yönde motive ediyor. Bu motivasyonumuzda Metin hocamızın önemli bir yeri var. Bize Edebiyat zevkini kazandıran bir öğretmendir Metin hocamız. Bu yarışmada bizi destekleyen okul idaremize ve Edebiyat Öğretmenimiz A. Metin Kürümoğlu’na kendim ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum”  diyerek duygularını ifade etti.
Sermaye Piyasaları Kurulu’nun düzenlediği yarışmanın ülke çapındaki sonuçları 14 Mayıs 2012’de “www.spk.gov.tr /duyurular” adresinde açıklanacak. Ödül töreni ise İstanbul’da yapılacak.

 

Editör: TE Bilişim