Birlik ve beraberliğin artması ve vatandaşlar ile kucaklaşma adına düzenlenen ‘Bereket Sofrası´ Halk Günleri etkinlikleri devam ediyor. Cuma sabahları yapılan Bereket Sofrası buluşmaları, bu hafta Perşembe günü gerçekleştirildi. İki yıldır düzenlenen Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğinde Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu hafta Kırcalı camii cemaatiyle bir araya geldi. Bereket Sofrasına Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcıları Alper Taban, Adil Kansu ve Eşref Yiğit, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel, bazı meclis üyeleri ve AK Parti yönetim kurulu üyeleri katıldı. Bereket Sofrasına, Kırcalı camii cemaati yoğun ilgi gösterdi.

DOĞUBEYAZIT´TA 5-6 AYDA CİDDİ BİR DÖNÜŞÜM YAŞANACAK

Sabah namazının kılınmasının ardından caminin yakınında bulunan kahvehanede hazırlanan kahvaltıya geçildi. Cami cemaati ile simit, zeytin ve peynir ile yapılan kahvaltı sırasında Belediye Başkanı Alinur Aktaş vatandaşlarla sohbet etti. Kahvaltı sonrası yapılan duaların ardından vatandaşlara yönelik bir konuşma yapan Aktaş, Bereket Sofrası etkinliğinin bu haftaya mahsus Perşembe gününe alındığını söyledi. Aktaş, Doğubeyazıt görevlendirmesi hakkında bilgi vererek sürdürdüğü konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye´de 60 civarında Belediye Başkanı görevden alındı. Hatta bunların çoğu cezaevinde ve meclislerini lağvettiler. Tecrübeli Belediye Başkanlarından da 35-40 tanesini buralara yönlendirdiler. Bize de Doğubeyazıt çıktı. Doğubeyazıt benim bildiğim bir yer. Yedek subay olarak askerlik yaptım orada. 21 yıl önce gitmiştik, Allah nasip etti 21 yıl sonra tekrar koordinatör Belediye Başkanı olarak gittik. Geçtiğimiz hafta oradaydık. Güzel yerler aslında oralar. Çok güzel mekanları var ama maalesef doğuda son yıllarda gelişen olaylar şehirleri bitirmiş. İmkanları bizlere göre çok kötü. Belediye hizmetleri yok denecek kadar az. Ekip arkadaşlarımızın desteği, tecrübemiz ve bilgi birikimimizle orada da hizmet etmeye çalışıyoruz. 5-6 ay içerisinde orada ciddi bir değişim, dönüşüm sağlayacağız.”

TÜRKİYE EMİN ADIMLARLA YOLUNA DEVAM EDECEK

Ülke gündemine ilişkin konulara da değinen Aktaş, zor günlerden geçtiğimizi ifade ederek, “Allah´a hamdolsun çevremizdeki türlü türlü sıkıntılara rağmen biz Türkiye olarak ayaktayız. Sıkıntı yaşamadan, bu sıkıntıları en az hasarla atlatıyoruz. Sizler de izliyorsunuz, şahit oluyorsunuz. Olayları iyi tahlil etmek lazım. Türkiye´nin etrafındaki ülkelere iyi bakmak lazım. Suriye´de yaşananları, Irak´ta yaşananları, Kafkaslarda ve Balkanlarda yaşananları iyi idrak etmek lazım. Ülkemizin etrafı niye böyle sıkıntılar içerisinde. İslam dünyasındaki bu haksızlığa rağmen niye sadece Türkiye bununla alakalı bir direnç içerisinde dik bir duruş sergiliyor diye muhakkak sizler de kendilerinize sorular soruyorsunuz. Ama şunu unutmayın ki Türkiye son yıllarda gerçekten iyi gidiyor. Bütün dünya krizlerine rağmen Türkiye üretiyor, ihracat yapıyor, Türkiye´de güzel işler oluyor ve birileri bunu istemiyor. İstemedikçe de Türkiye ile uğraşıyorlar. Peki, her şey dört dörtlük mü? Hiç kimse her şeyin dört dörtlük olduğunu söylemiyor. Muhakkak suretle eksik ve aksaklar var. Lakin eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, dış ilişkilerde, ekonomide, ihracatta ciddi değişimler var. Artık engellisine, yaşlısına sahip çıkan bir Türkiye var. Artık sağlıkta ciddi reformlar yapan bir Türkiye var. Dolayısıyla Avrupa´daki geri gidişe rağmen bu hızlı ilerleme birilerini rahatsız ediyor. Ama şundan emin olabilirsiniz ki Türkiye emin adımlarla yoluna devam edecek” dedi.

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK KONUSU UYDURMA

Türkiye´nin potansiyeline vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Aktaş, “80 milyon nüfus, Avrupa´nın 2´nci büyük nüfusu 6´ncı büyük ekonomisi ve dünyanın 16´ncı büyük ekonomisi… Genç ir nüfusumuz da var. İnşallah biz doğru adımlar atarsak, doğru işler yaparsak, Türkiye olarak istikrarımızı devam ettirirsek daha da güzel günler bizi bekliyor. Benim acizane tavsiyem, olayları değerlendirirken bir noktaya takılıp kalmayın. Fotoğrafın bütününe bakmak lazım. İçeriden ve dışarıdan Türkiye üzerinde çok büyük oyunlar oynanmaya çalışılıyor. Bugün gördüğünüz o Suriye´de 8 yıl önce çok canlı bir hayat var. 2009 yılında gittik, lokantada yemek yemek için oturacak masa yoktu. 1 saat sıra bekledik. Şimdi Halep´te taş üzerinde taş yok. Bazen kızıyoruz belki ne bu kardeşim o kadar Suriyeli geldi diye. Onların geleceği bir Türkiye vardı. Aynı şey bizim başımıza gelse gidecek hiçbir yerimiz yok. Şimdi bir de Suriyelilere vatandaşlık konusu dolaşıyor. Bunların tamamı uydurma ve safsatadır. Öyle bir şey yok. Bu Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve hükümetimize karşı bir algı oluşturmak adına yapılan bir hamledir” diye konuştu.

BU MESELE BİRİLERİNİN MESELESİ DEĞİL TÜRKİYE´NİN MESELESİ

Başkan Aktaş, tüm yaşananlar ışığında bundan sonraki süreci de iyi okuyup anlamak gerektiğinin altını çizerek “Önümüzde bir referandum süreci de var. Bu mesele birilerinin meselesi değil bu mesele Türkiye´nin meselesi. Bir Cumhurbaşkanlığı seçimi için 120-130 sefer toplanıldığı dönemleri biliyorsunuz 1980 öncesi dönemde. Yılda bir, 6 ayda bir hükümet değiştirilen dönemleri herkes hatırlıyordur. İstikrar ticarette de siyasette de devlet yönetiminde de aile hayatında da çok önemli. İstikrarlı devletler de böyle 6 ayda bir hükümet değiştirmeyle sağlanamaz. Dolayısıyla yapılan hamlelerin tamamı birkaç kişiye mahsus değil Türkiye´nin geleceğine yönelik hamlelerdir. Lütfen bunları bu şekliyle algılayarak fotoğrafın bütününe bakmak lazım. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Biz hiçbir zaman Irak, Suriye olmayız bundan gönlünüz emin olsun” ifadelerinde bulundu.

Konuşma sonrası mahalle sakinleri ile bölgenin sorunlarını da konuşan Aktaş, vatandaşların istek ve taleplerini de dinledi.

Editör: TE Bilişim