Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı rakamlara göre; mobilya ihracatı, 2018 yılında 3 milyar 130 milyon dolar olarak gerçekleşti. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, “Ülkemizin üretim kapasitesi olarak yurt dışına daha çok ihracat yapma potansiyeli bulunuyor. Türk mobilya ihracatçıları olarak, bugün 179 farklı ülkeye ihracat yapan en yaygın sektöre hizmet ediyoruz” dedi. 
2019 yılının dördüncü çeyreğine geldiğimizde yaklaşık olarak 2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini görüyoruz diye belirten Mustafa Balcı,  “2020 yılında bu rakamları daha çok arttırarak dünya mobilya pazarındaki pastadan büyük bir dilim almayı planlıyoruz” diye ifade etti.


DUBAİ İLE ORTADOĞU VE AFRİKA PAZARINA AÇILIYORUZ
Türk mobilyası Orta Asya’da ve Orta Doğu’da oldukça prestijli konumda bulunuyor. Tasarım gücü oldukça yüksek olan Türk mobilyası itibarıyla göz doldururken, dünyada da büyük talep görüyor diye belirten Mustafa Balcı, “Rakamlar gösteriyor ki ülkeler bazında değerlendirildiğinde en fazla mobilya ihracatı yapılan ülkeler son 5 yılda; Irak, Almanya, Suudi Arabistan, Fransa ve ABD olarak dikkat çekiyor. Ancak son dönemde Orta Doğu ülkelerinin bizden lüks mobilya talepleri de oldukça yükseldi. Türk mobilyacıları olarak; tasarımlarımızla, ürün çeşitliliğimizle ve kalitemizle artık dünyadaki rakiplerimize de fark atacak durumdayız. Bu nedenle özellikle Dubai bizim için çok iyi bir pazar ve geçiş noktası konumunda bulunuyor. Ekonomisi güçlü Orta Doğu ülkelerinden Afrika’ya kadar uzanan bu sahada Dubai aracılığı ile aktif şekilde rol alarak, ülkemize daha çok döviz girdisi sağlayacak ve ekonomimizi güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.


“MOBİLYACIMIZIN YOLU DÜNYADA AÇIKTIR”
Mustafa Balcı son olarak, “Biz MOSDER olarak Türk mobilya markalarımızla birlikte 2020 yılında katılacağımız Dubai INDEX Fuarı’nda şimdiden alan kullanımı için ön anlaşmamızı imzaladık bile. Her sene 20’den fazla ülkeye ev sahipliği yapan ve 75’in üzerinde yabancı ziyaretçi ülkeyi ağırlayan INDEX Fuarı’na katılarak hem Türk mobilyasının gücünü dünyaya göstereceğiz hem de ihracat temaslarımıza ivme kazandıracağız. Mobilyacılarımızın yolu dünyada açıktır” dedi.

Editör: TE Bilişim