Ziyarette konuşan Başkan Aktaş, “Türkiye rahat olmazsa Azerbaycan´da rahat olmaz, Kıbrıs´ta rahat olmaz, Türkiye´nin komşuları da rahat olmaz” dedi.

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen Ertuğrulgazi´yi Anma etkinlikleri Cuma günü başladı. Etkinliklere katılmak üzere derneğin davetlisi olarak yurt dışından ve Türkiye´nin farklı bölgelerinde de ekipler İnegöl´e geldi. Aralarında Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nden gelen ekiplerin de bulunduğu konuklar, Ertuğrulgazi Dernek yönetimi ile birlikte Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Mehmet Yılmaz, “Ertuğrulgazi´yi anma programımız çerçevesinde yurt dışından misafirlerimiz var. Konuklarımızla birlikte Belediye Başkanımızı da ziyaret etmek istedik. Sağ olsun Başkanımız bu süreçte bize çok büyük destek verdi. Bu nedenle kendilerini de tanıştırmak amacıyla ziyaret etmek istedik. Bizleri kabul ettiği için Başkanımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.

İNEGÖL HAREKETLİ BİR 3 GÜN YAŞAYACAK

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Cuma günü başlayıp Pazar günü akşamı sona erecek olan Ertuğrulgazi´yi Anma etkinlikleri kapsamında İnegöl´ün hareketli bir 3 gün yaşayacağını kaydederek, “Bu etkinlik dolayısıyla bende derneğimizi kutluyorum. İnegöl Belediyesi olarak da bununla ilgili katkı ve destekte bulunduk arkadaşlarımızın talepleri doğrultusunda. Amacımız gelen misafirlerimizin rahat etmesi ve beraberinde de kültürümüzün, örfümüzün, ananelerimizin yaşatılması ve canlandırılması adına yapılan bu emek ve katkılara destek vermek” diye konuştu.

TÜRKİYE RAHAT OLMAZSA KİMSE RAHAT OLAMAZ

Yabancı konukların da bulunduğu ziyarette Türkiye´nin zor günlerden geçtiğini vurgulayan Aktaş, “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Ama bu zor günlerden geçişin sebebinin de ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik hamleler olduğunu biliyoruz. Kasıtlı olarak ülkemizi bu duruma sokmaya çalışıyorlar. Tabi Türkiye rahat olmazsa Azerbaycan´da rahat olmaz, Kıbrıs´ta rahat olmaz, Türkiye´nin komşuları da rahat olmaz. Dolayısıyla 80 milyon civarındaki nüfusumuzla biz her zaman bölgemizde barışın taraftarı olduk. Hep iyi ilişkiler içerisinde olmaya çalıştık. Ama ülkenin bütünlüğüne kast edenlere de nasıl ki birkaç gündür Suriye´ye müdahale edildiyse aynı şekilde müdahaleler farklı ülkeler için de geçerlidir. Ben sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin, sayın Başbakanımızın basireti ve ferasetiyle, Türkiye´deki bu birlik ve beraberlikle inşallah bun sıkıntıyı en kısa zamanda aşacağımızı ifade etmek istiyorum. Ayrıca tabi ki günlük hayatta devam ediyor. Derneğimizin de bu noktadaki çalışmaları için kendilerini kutluyorum” açıklamalarında bulundu.

Ziyarette, Ertuğrulgazi´yi Anma etkinlikleri için İnegöl´e gelen ekipler, Başkan Aktaş´a hediyelerini sunarken, Aktaş´ta misafirlerine çeşitli hediyeler takdim etti. SALİH BAKICI

 

Editör: TE Bilişim