Süt Üreticileri Birl

Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Şaban Çetizli, Yenişehir’de yapılan ihalede kilogram başına yüzde 15’lik zam aldıklarını, üreticinin sütünü ihale tarihinden itibaren 67 kuruşa satacağını belirterek, bu fiyatın çevrenin en yüksek fiyatı olduğunu, böylelikle sütün gerçek değerini bulduğunu söyledi.

Yapılan ihale sonucunda süt üreticisinin nihayet yüzünün güldüğünü belirten Genel Başkan Yardımcısı Şaban Çetizli, Yenişehir ilçesinde gerçekleştirdikleri ihalede 59 kuruş olan sütün,  8 kuruş zamla 67 kuruşa yükseldiğini, bu ihale ile  İnegöl ve Yenişehir’de üretilen sütün Türkiye’nin en değerli sütü durumuna geldiğini söyledi.

Sütün 67 kuruşla şimdi gerçek değerini bulduğunu ileri süren Şaban Çetizli, “2009 yılını baz alırsak Mart ayında 51.7 kuruş olan süt, son yapılan ihale sonucunda 67 kuruşa kadar yükseldi. Yıl içerisinde toplam yüzde 35 oranında zam gören İnegöllü üreticinin sütü, gerçek değerini bulduğu gibi, Türkiye’nin de en pahalı sütü unvanına da sahip oldu” dedi. 

HAYVAN SAYISI AZALDI, KURBAN BAYRAMINDA FİYATLAR TAVAN YAPABİLİR

Sütle birlikte et fiyatlarının da gerçek değerine ulaştığını dile getiren Çetizli, “Türkiye’de son dönemde süt üretimi amaçlı hayvan besiciliği oldukça maliyetli olmaya başladı. Bu nedenle birçok besici hayvanını bıçağa yollayarak elinden çıkardı. Azalan hayvan sayısı nedeniyle süt ve et fiyatlarında artış yaşandı. Şuan büyükbaş hayvanların kesim fiyatları 11.5 ila 12 TL arasında değişirken, kasaptaki et satış fiyatları büyük baş hayvanda 17, kuzuda 22 TL’ye kadar yükseldi. Ancak yükselen bu fiyatlar, üreticilerin et ve süt ürünlerini tüketmesine bağlı olarak değişebilir. Tahminlerimize göre önümüzdeki Kurban Bayramında hayvan fiyatları tavan yapacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim