GÖREN KİMLİK SORUYOR

İnegöl’de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Akhisar Mahallesi Muhtarı seçilen 1998 doğumlu Oktay Garip, Bursa'nın 1060 mahallesi arasında en genç mahalle muhtarı olarak görevini sürdürüyor. Görenlerin inanmakta zorluk çektiği genç muhtar, zaman zaman kimlik göstermek zorunda kalıyor.

Bursa'nın 1060 mahallesindeki muhtarların en genci olma unvanını taşıyan 1998 doğumlu 22 yaşındaki Oktay Garip, bu yaşta 13 bin 500 nüfuslu İnegöl’ün mahallesine hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Garip, Bursa’nın en genç, Türkiye’nin 3’ncü en genç muhtarı olduğunu belirtti.

22 YAŞINDAYIM

Açıklama yapan Muhtar Garip, “Akhisar mahallesinde doğdum, büyüdüm. 2019 yılındaki yerel seçimlerde mahalleme muhtar olarak seçildim. Mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda elimden geleni yapmaya gayret gösteriyorum. Genç olduğumuz için vatandaşlar bazen şaşırıyorlar, hatta kimliği göstermek zorunda da kalabiliyorum. Bursa’da en genç muhtar benim. 22 yaşındayım. Türkiye’de 3’ncü en genç muhtar olduğumu biliyorum.” Dedi.

KOMİK BİR ANISI VAR

Bir anısını anlatan Garip, “Bir amcamız bir gün yanıma geldi. yavrum, baban nerede dedi. Bende babam evde dedim. O da ‘imzalanacak belgem vardı’ dedi.  Bende getir ben imzalayayım dedim. Sonrasında kimliğimi görünce şaşırdı, yavrum sen daha çok gençsin dedi. Böyle bir anım oldu. “ ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim