“Her Şeyi Devletten Bekleme” sloganıyla harekete eten Tüfekçikonak kırsal Mahalle sakinleri, işadamlarının desteğini alarak kurdukları dernekle tüm Türkiye’ye örnek olacak projeleri hayata geçirmeye başladı. Eski köy statüsünde ki bölgede turizmi canlandıracak çalışmalara imza atan mahalle sakinleri, adeta köyü şantiye alanına çevirdi.

Tüfekçikonak Mahallesi’nde, Muhtarlık ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve mahalle nüfusuna kayıtlı iş adamlarının da desteği ile kurulan Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği yaklaşık 1 yıldır hazırlanan projeleri hayata geçirmeye başladı.

Öncelikli olarak mahallenin tüm sorunlarını tespit eden dernek yönetimi, adeta bölgenin stratejik noktası olarak görülen şelale bölgesi ile  dere ıslahları, sorunlu yollar ve kırsal mahalleye dönüş projelerini hızlandırdı.

İnegöl bölgesinin en şık şelalesini yapmak için kolları sıvayan ekip, Saloni Mobilya’nın sponsorluğunda sahaya hızlı bir giriş yaptı.

Turizm açısından oldukça değerli bulunan projeye göre bölgede ki dereye şık bir görünüm sağlanacak ve dinlenme alanları oluşturulacak. Su taşkınlarını önleyecek özel setinde yapıldığı proje tamamlandığında bölgeye çok sayıda yerli turistin aklın etmesi hedefleniyor. Yine aynı bölgede yine Saloni Mobilya’nın yapımını üstlendiği bir sanat merkezi kuruluyor.

Dernek Başkanı Nedim Sevim, Köyün tamamını kapsayan çalışmalar yapacaklarını söyleyerek, “Bizler Tüfekçikonak Mahallemizi örnek bir yerleşim merkezi haline getirmeyi istiyoruz. Derneğimize köyümüz nüfusuna kayıtlı esnaflar ile işadamlarımızı katarak bir havuz oluşturduk. Bu havuzda toplanan bağışlar ve sponsorluklarla mahallemizi İnegöl’ün en şirin ve en yaşanabilir bölgesi haline getirmeyi istiyoruz. Bu vesileyle öncelikle sponsor olan iş adamlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Muhtar Şahamettin Aykul ise, son yıllarda kırsala dönüşün hızlandığını söyleyerek, “Nüfusumuz her geçen gün hızlanıyor. Şu anki en büyük sorunumuz mahallemizde ki imar sorunu. Yaklaşık 50 yıldır hiçbir heyelan yaşanmamasına rağmen hala bölgemiz imar kapsamı dışında. Devletimizden en büyük isteğimiz bu. Bu sorun çözülürse bölge insanımızın desteği ve katkılarıyla Tüfekçikonak turizm bölgesi olacak. Herşeyi devletten beklemeyerek yaptığımız çalışmalar var. Buna katkı sağlayan derneğimize ve işadamlarımıza minnettarız “ dedi.

Bu arada yapılan çalışmalar ile bilgi sahibi olan İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, mahalleye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirildi. Şelale bölgesindeki çalışmaları inceleyen Görücü, “Sizleri tebrik ediyorum. Büyük bir sorumluluk aldınız. Umarım bu girişiminiz dalga dalga tüm kırsal mahallelere yayılır” diye konuştu.

Yavuz Yılmaz

Editör: TE Bilişim