TÜTÜNCÜ DAVASINDA KARAR

İnegöl´de Kent Müzesi yakınlarında bir işyerine yönelik pompalı tüfekle düzenlenen saldırıda yaralanma olayına karışan iki kişinin yargılanması sona erdi.

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan olayın tutuklu sanıkları A.M. ve İ.U. toplam da 31 yıl hapis cezası ile 10 bin 800 lira para cezası verildi.

31 YIL CEZA ALDILAR

Bu gün gerçekleştirilen mahkeme de karar çıktı. A.M. ve İ.U.´ye silahlı saldırı nedeniyle 13´er yıl, ayrıca silahla tehdit nedeniyle 2.6´şar yıl olmak üzere 31 yıl hapis cezası verildi.

MAHKEME DE GÖZYAŞI

Mahkeme kararı sırasında duruşmaya katılan sanıkların ailelerinden bazıları gözyaşlarını tutamadı.

OLAY AYRINTILARI

İddiaya göre, Cuma Mahallesi eski Ankara yolu üzerinde faaliyet gösteren O.Y.´ye ait tütüncü işyerine gelen iki kişi, işyeri sahibini sormuş, O.Y.´nin işyerinde bulunmadığını sırada, işyerinde bulunan babası Recep Y. ve kayınbabası Ali Ö. ile henüz nedeni öğrenilemeyen bir sebepten dolayı tartışmaya başlamışlar. Kısa süreli tartışmanın ardından işyerinden ayrılan iki kişi bir müddet sonra özel bir Otomobil ile işyeri önüne gelerek, yol ortasında durdukları özel otomobilden inerek tehditler savurmaya başlamış, bu sırada işyerinin önüne çıkan işyeri sahibinin babası Recep Y., tehditler savuran kişinin elindeki pompalı tüfeği almak istemişti. O sırada şahsın tüfeği ateşlemesi sonucu, işyeri sahibinin kayınbabası 54 yaşındaki Ali Ö. ile o Kadir K. Yaralanmışlardı.

 

Editör: TE Bilişim