Şükrü Nailipaşa İlkö

Şükrü Nailipaşa İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencileri sınıflarında Sınıf  Başkanlığı seçimini,  büyüklere  örnek  olacak  bir şekilde  gerçekleştirdiler.

Okulun Üçüncü sınıflarının Sınıf öğretmenleri Ali Turna, Emin Oker ve Mehmet Karaaslan önderliğindeki seçimlerde  ilk  önce Sınıf  Başkanlıkları   için adaylar    ön  seçimle  belirlendi. Başkan adayları,  bir hafta  boyunca  kendi sınıflarında seçim propagandası  yaparak, seçilmeleri halinde yapacaklarını arkadaşlarına  anlattılar.

Daha sonra seçmen listeleri oluşturuldu. Seçim günü geldiğinde öğrenciler  büyüklerini  hayrete  düşürecek  şekilde seçimi  gerçekleştirdiler.

Seçimler sonucunda 3-A sınıfı Başkanlığına Mert Pamukçu, 3-B sınıfı Başkanlığına Arda Agan,  3-C sınıfı Başkanlığına Sinan Demirtaş seçildiler.

Okulun üçüncü sınıflarında eğitim öğretim gören öğrencilerin Sınıf Başkanı seçimini büyük bir olgunlukla gerçekleştirdiklerini belirten Okul  Müdürü Necati Küçükoğlu, “Demokrasi  ülkemizin  olmazsa  olmazıdır. Ülkemizin  güzel  insanları demokrasi  yönetimine  yürekten  bağlıdır ve  sevmektedirler. Demokrasiye  sahip  çıkmalı ve korumak için elimizden  geleni  yapmalıyız” dedi.

Üçüncü sınıflar bazında yapılan  etkinliğin harika  bir  şey  olduğunu kaydeden Müdür Küçükoğlu, çocuklara  küçük  yaştan itibaren demokrasi  bilincinin ancak  yaparak  ve  yaşayarak  verilebileceğini söyledi.

Müdür  Necati  Küçükoğlu,  etkinliği  gerçekleştiren  sınıf öğretmenlerine  teşekkür  etti.

Editör: TE Bilişim