İnegöl'de görsel kirliliğe neden olmaya başlayan ekmek büfeleriyle ilgili Belediye Başkanı Alper Taban harekete geçti.

‘İnegöl Ucubeleri’ başlığıyla yayınladığımız haberimizin ardından Başkan Taban’ın talimatıyla Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ekmek büfelerini denetime aldı. Görüntü kirliliği oluşturan ekmek büfelerine zabıta ekipleri tarafından cezai işlem uygulanacak.

VATANDAŞ MODERNİZE EDİLMESİNİ İSTİYOR

Halk Ekmek büfelerinin yeniden modernize edilmesini isteyen vatandaşlar, bakkal büfelerine dönüşen konteyner büfeler yerine içeresinde köylülerin ürettiği organik ürünlerin satışının yapıldığı modern satış noktaları kurulmasını talep ediyorlar. Şehrin belirli noktalarında bulunan Halk Ekmek Büfelerinde ekmekten çok market ürünlerinin satışa sunulması, vatandaşların tepkisine neden oldu. Ekmek büfelerini ucube olarak nitelendiren vatandaşlar, Belediyenin büfelere yeni bir standart getirerek görüntü kirliliğinin ortadan kaldırmasını istiyorlar.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLUŞTURUYORLAR

Son yıllarda birçok alanda gelişen İnegöl’de, Belediye Halk Ekmek Büfelerin konteynırlarda hizmet vermesi hem görüntü kirliliği oluştururken, hem de amacı dışında kullanılması tepkilere neden oluyor. Vatandaşlar büfelerin verdiği hizmet standartlarını yükseltmesini, Halk Ekmek Büfelerin normal büfe gibi değil, ekmeğin yanında gelişi güzel sokaklarda ve marketlerde satılan organik ürünlerin, belediye tarafından oluşturulacak bir marka altında büfelerde satılmasını istiyorlar. Yapılacak bu yeni uygulama ile İnegöl’deki Halk Ekmek Büfelerin Türkiye’ye örnek olabileceğini ifade eden vatandaşlar, büfelerin konteynırdan kurtarılarak yeni bir görüntüye dönüştürülmesini de istediler.

Editör: TE Bilişim