‘Daha yaşanabilir ve daha ulaşılabilir bir kent’ hedefiyle çalışmalarına yön veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kurban Bayramı’nda toplu ulaşımın yüzde 50 indirimli olacağının müjdesini verdi.

Başkan Aktaş, kararın vatandaşları sevindireceğini belirterek, “Bursa’da vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı en güzel şekilde geçirmeleri için tüm çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu kapsamda ulaşım faaliyetlerimizi de değerlendirdik ve 21 Ağustos Salı gününden itibaren, 24 Ağustos Cuma gece yarısına kadar, Bukart ile yapılan yolculuklar yüzde 50 indirimle gerçekleşecek. Burulaş otobüsleri, sözleşmeli otobüsler, özel halk otobüsleri, Bursaray, T1 ve T3 tramvay hatlarında seyahat edecek yolcular indirimden faydalanacak” diye konuştu.

Başkan Aktaş, Bursalıların, bayramın en güzel geleneklerinden olan akraba ve dost gezileri ile mezarlık ziyaretlerini daha da rahat bir hale getirerek, birlik ve beraberliğin pekişmesine katkı sağlamak istediklerini de belirtti.

KENT MEZARLIĞI’NA ÜCRETSİZ ULAŞIM

Öte yandan Kurban Bayramı’nda, 20 Ağustos Pazartesi (arife günü) ile Kurban Bayramı süresince, Kent Meydanı ile Hamitler Kent Mezarlığı arasında ücretsiz ulaşım imkanı da sağlanıyor.

Bursalılar, Kent Meydanı’ndan hareket eden otobüslerle Ulubatlı Hasan Bulvarı, İzmir Yolu, Yeni Mudanya Yolu, Filament Kavşağı, Kavaklı Caddesi ve Albayrak Caddesi güzergahından Hamitler Kent Mezarlığı’na ulaşabilecekler. Kent Meydanı’ndan saat 10.15’de, Hamitler’den de saat 11.30’da başlayacak olan seferler, 1’er saat arayla, Kent Meydanı’ndan akşam saat 17.15’e, Hamitler’den de akşam saat 18.30’a kadar devam edecek.

Editör: TE Bilişim