MÜSİAD İnegöl Şubesi,  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’dan 4 konuda destek istedi. Yenişehir Havaalanının aktif kullanımımın arttırılması, yapılması planlanan Yüksek Hızlı Tren ve yük taşımacılığı hattının Yenişehir yerine İnegöl’den geçirilmesi, Anadolu Otoyolu Bağlantısı İnegöl Çevre Yolunun yapılması ile  Bursa-İnegöl ve şehir içi hafif raylı sistemin Bakanlık bütçesiyle ilçeye kazandırılması konuları gündeme getirildi. Bakan Lütfü Elvan ise  talepleri inceleme sözü verdi.

MÜSİAD İnegöl Şube başkanı Zeki Kavaz ve Yönetim Kurulu üyeleri Elazığ’da düzenlenen Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’la bir araya geldiler. İnteraktif olarak yapılan toplantıda, şube başkanları bölgelerinde yaşanan sorunlara yönelik sunumlar gerçekleştirdiler.

HAVAALANI TALEPLERE CEVAP VERMELİ

Toplantıda söz alan İnegöl Şube Başkanı Zeki Kavaz, Yenişehir Havaalanının yeterince aktif olmadığını ve onbinlerce insanın, Bursa’da havaalanı olmasına rağmen İstanbul’u kullanmak zorunda kaldığını söyledi. Türkiye’nin 4’üncü büyük şehrinin havaalanın aktif kullanımın arttırılmasının şart olduğunu yineleyen Kavaz, “Bursa, Türkiye’nin dört bir yanından göç edenlerin yaşam sürdürdüğü bir şehrimiz. Güçlü bir sanayi bölgesi olmasının yanı sıra, her gün ülkenin 6 bölgesine çeşitli nedenlerle gidip gelinen bir yer. Bu kanayan yaraya Bakanlığımızın artık el atmasını istiyoruz” dedi.

Bu talep Bursa MÜSİAD Şubesi tarafından da dile getirildi. Bunun üzerine Bakan Lütfi Elvan THY’nin bağımsız bir şirket olmasına karşın genel müdürlükle bir görüşme yapacağını ve hükümet olarak talebi ileteceğini  müjdeledi.

YÜKSEK HIZLI TREN İNEGÖL’DEN GEÇMELİDİR

MÜSİAD İnegöl Şubesi adına söz alan Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Aykanat  ise, Yüksek Hızlı Tren hattının İnegöl’den geçmesini istedi. İhracat değerleri yüksek olan bir ilçenin taşımacılık ve lojistik ile ilgili maliyetlerin kamu eliyle azaltılmasının kaçınılmaz olduğunu söyleyen Aykanat, “Bu bağlamda Yenişehir-Gemlik limanı olarak düşünülen Hızlı Tren projesinin İnegöl-Gemlik Limanı olarak değiştirilmesi en büyük talebimizdir. Gerek yük, gerekse de yolcu taşımacılığı  açısından en uygun yer İnegöl’dür. Söz konusu proje kapsamında, İnegöl Ağaç İşleri Organize Sanayi Bölgesine (2. OSB) entegre ‘Lojistik Köy’ kurulması da gündeme gelmelidir” diye konuştu.

ANADOLU OTOYOLUNA BAĞLANTI

Yapımı süren Anadolu Otoyolunu da önemsediklerini söyleyen Aykanat, “Yenişehir Havaalanı, yüksek Hızlı Tren projesi ve Anadolu Otoyolu, bölgedeki gelişime ciddi katkı sağlayacak. Bizlerin talebi İnegöl-Yenişehir arasındaki duble yolun nitelikli duble yola çevrilmesi ve  İnegöl Ağaç  İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin verimli şekilde değerlendirilmesini istiyoruz”  şeklinde konuştu.

HAFİF RAYLI SİSTEM SİSTEM ÖNERİSİNİ YİNELEDİLER

Yaklaşık 8 ay önce Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den  hafif raylı sistemin İnegöl’e kazandırılmasını talep eden MÜSİAD İnegöl Şubesi bu isteğini ulaştırma Bakanlığı’na da iletti.

Abdullah Aykanat, belediyelerin hafif raylı sistemleri gerçekleştirmeleri için yeterli bütçeleri olmadığını savunarak, “Çeşitli platformlarda dile getirdiğimiz bu isteğimiz, Belediye Başkan adaylarının da seçim beyannamelerinde yer aldı. Bu bizleri dolayısıyla çok mutlu etti. Şimdi ilçe halkımız hafif raylı istemin Bursa’ya kadar ulaşmasını, Bakanlığımız ya da Büyükşehir Belediyemizden talep etmektedir. Ancak şehir içinde 3 farklı güzergah konusunda bir talebimiz oldu.  İnegöl Belediyemiz, Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle çözüme kavuşturmak istiyor. İnegöl-Bursa hattının ise kesinlikle Bakanlığımızın desteği ile çözüme kavuşması gerekli. Bölgede 300 bine yakın insanımız var. Ve ortak beklenti, Kestel’e kadar gelen hattın İnegöl’e kadar ulaştırılmasıdır. Sizden bu konuda da destek istiyoruz” dedi.

BAKAN SÖZ VERDİ

Sunumun ardından Bakan Lütfi Elvan ise, bir değerlendirme yaptı. Kendisine iletilen dosyayı büyük bir titizle inceleyeceğinin sözünü veren Elvan, “Çok yerinde talepleriniz var. Bu konuda müsteşarımıza şu an görev veriyorum. Size en kısa sürede konulara ilişkin bir cevap vereceğiz”  dedi.

 

Editör: TE Bilişim