İŞ-KUR tarafından y


İŞ-KUR tarafından yürütülmekte olan meslek edindirme faaliyetlerinin, özellikle sanayiye dönük alanlardaki mesleki eğitimin etkinlik ve verimliliğinin artırılması, disipline edilmesi ve işgücü piyasanın ihtiyaçları ile uyumlu, işverenlerin katılımına imkan veren bir hale getirilmesine yönelik bir sistemin ortaya konulması ile bu sistemde eğitilen işsizlerin tümüne staj, büyük çoğunluğuna istihdam imkanlarının sağlanması “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM)” konusunda protokol imzalandı.  YÜZDE 90’INA İŞ İMKANI
AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, 23 Haziran 2010 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü (ETÖGM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  (TOBB) ile Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM)” kapsamına İnegöl Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi’nin de alındığını müjdeledi.
İnegöl’de 20 bin kişinin kurslara katılacağını, kurslara katılanların yüzde 90’ına iş imkanı sağlanacağını vurgulayan Kızılcıklı, ayrıca kursa gelen kişilere her gün 15 TL ücret verileceğine işaret ederek, İnegöl Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesinin de içinde olduğu10 okul için, 2010 yılından 1 milyon 309 bin 767 TL ödeneğin aktarıldığını, eksik kalan donatım ödeneklerinin ise 2011 yılı içerisinde tamamlanacağını bildirdi.
Türkiye’de yeni bir çalışmanın müjdesini veren AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü (ETÖGM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde bir protokol imzalandı. Meslek Liselerinde, meslek eğitimi aldırmak ve bu kapsamda eğitim verilen okula belki 500 bin TL, belki 1 milyon TL’lik yatırımlar yapmak suretiyle, İnegöl’de 20 bin kişiye meslek kursları açılarak, hem okuldaki meslek öğretmenleri meslek içi eğitimden geçirilecek, hem de işsiz insanlara cebine harçlık da vermek suretiyle, piyasada en çok ihtiyaç duyulan  mesleklerle ilgili kursların açılmasıyla ilgili bir çalışma başlatılıyor” dedi.
2010 yılında bu kapsama Bursa’da sadece 3 okulun girebildiğini kaydeden Kızılcıklı, “Biz bu projeye İnegöl neden girmesin diye çalışmalar yaptık. Çalışmanın sonucunda projeye 10 tane daha ilave okul dahil edildi. 10 okul içerisinde İnegöl Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi yer aldı. İşsiz kardeşlerimiz inşallah bu eğitim programı başladığında kursunu alacak. Bunun karşılığında cebine de para girecek. Bunların yüzde 90’ına da iş bulunacak. Bu kursa katılıp, Kursu Bitirme Belgesini alanlara iş bulunacak. Devlet bu kişilerin SSK primlerine katkı koyacak. TOBB bunun kaynağını oluşturuyor. Dolayısıyla iş, garantili kurslar haline gelecek. Onun için hep beraber durmak yok hizmete devam. Öğrenmeye devam. Eğitime devam” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim