Belediye Başkan Yar

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin yaptığı açıklamada Umuteli Sosyal Yardım Merkezinin 2010 yılında toplam 596 bin 290 TL'lik yardım yaptığını belirtti.

Dün saat 15.30'da Umuteli Derneği Başkanı Rasim Solmaz ile Umuteli Sosyal Yardım Merkezi Sorumlusu Ali Yılmaz'ın da katıldığı basın toplantısında Umuteli Sosyal Yardım Merkezinin 2010 yılında yaptığı çalışmaları değerlendiren Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Belediyenin, tüm sosyal yardım hizmetlerini artık daha düzenli ve daha sistematik şekilde, Umuteli Sosyal Yardım Merkezi çatısı altında yürüttüğünü belirterek, "Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın yoğun girişimleri ile kurulan merkezimizin hizmete girmesi ile birlikte 'İnegöl’ün Sosyal Yardım Haritası' çıkmaya başladı. Artık hangi sokakta, hangi caddede kimler gerçekten ihtiyaç sahibidir, bunu çok iyi biliyoruz. Hatta köylere kadar bu bilgiye sahibiz. Bilindiği üzere, yine Belediye Başkanımızın öncülüğünde kurulan ve gerçek ihtiyaç sahiplerini rencide etmeyen, onlara market ayarında alışveriş imkânı sunan Gıda ve Giyim Bankamız da, Devlet Bakanımız Cevdet Yılmaz’ın katılımı ile açılmıştı. Gıda ve Giyim Bankamız, Umuteli Sosyal Yardım Merkezi bünyesinde hizmet vermektedir” dedi.

Umuteli Sosyal Yardım Merkezine 2010 yılı içerisinde yapılan başvuru sayısının bin 255 olduğunu bildiren Gülhan Şahin, “Bunların 246’sı Toplu Projeler (Toplu sünnet, Toplu nikah) başvurusu, 184’ü ise Asker Aile Yardım başvurusudur. Bu başvurularda tahkikatı yapılan bin 213, karar verilen bin 213, uygun görülmeyen 159 ve çeşitli sebeplerden ulaşılamayan 42 ailedir. Umuteli olarak yaptığımız Sosyal Yardımlarımız kapsamında ise, Gıda ve Giyim Bankamız açılmadan önce 3 bin 280 koli gıda yardımı, 22 aileye ekmek fişi yardımı, 62 aileye mobilya yardımı, 420 kişiye konfeksiyon yardımı, 53 aileye dayanıklı ev aletleri yardımı, bin 960 aileye yakacak yardımı, 2 bin öğrenciye kırtasiye yardımı, 184 aileye muhtaç asker aile yardımı yapılmıştır" diye konuştu.

Gıda ve Giyim Bankası kurulduktan sonra da 358 aileye ayrıca gıda yardımında bulunulduğunu ifade eden Gülhan Şahin, "Ayrıca 203 çocuğumuzun sünneti yapılmış, 43 çiftimizin nikahı kıyılmış ve 10 ailemize de yine çeşitli yardımlarda bulunulmuştur. Temel gıda yardımı 216 bin 130 TL, mobilya yardımı 85 bin 960 TL, konfeksiyon yardımı 42 bin TL, yakacak yardımı 160 bin TL, eğitim yardımı 12 bin 500 TL, toplu projeler 55 bin TL olmak üzere Umuteli Sosyal Yardım Merkezimizin 2010 yılı toplam yardımlarının parasal karşılığı 596 bin 290 TL’dir. Görüldüğü üzere İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım Merkezimiz hayırseverler ile yardıma muhtaçların buluşma noktası haline gelmiştir. Her şey usulüne göre işlemektedir. Yani sağ elin verdiğini sol el bilmemektedir. Yardım yapan hayırseverlerin kim oldukları saklı tutulduğu gibi, yardıma muhtaçlarında rencide edilmemesi için azami hassasiyet gösterilmektedir. Ben, Allah kimseyi muhtaç düşürmesin diyor, yardıma muhtaç olma durumunun ise hayatın gerçeği olduğunun unutulmaması gerektiğini hatırlatıyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim