Eğitim-öğretim çalışmalarında 24 yılını tamamlayan Altın Nesil Okulları hem LGS sonuçları hem de YKS sonuçları ile başarılarına yeni başarılar eklediği bir yılı geride bıraktı.

2019 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile sonuçlarını değerlendiren Altın Nesil Okulları Anadolu Lisesi, başarılı bir yıl geçirmenin coşkusunu yaşıyor.

2018-2019 öğretim yılında Altın Nesil Anadolu Lisesinden mezun olan öğrencilerden sınava katılan öğrencilerin tümü ÖSYM’nin belirlediği puan barajını geçerek herhangi bir yükseköğretim programını tercih etmeye hak kazanmıştır. Üniversitelere yerleşmeye hak kazanan Altın Nesil Anadolu Lisesi öğrencilerinden 4’ü Tıp – Eczacılık – Diş Hekimliği fakültelerine, 8’i Beslenme ve Diyetetik – Konuşma ve Dil Terapistliği – Hemşirelik fakültelerine, 8’i Mühendislik fakültelerine, 6’sı Mimarlık – Tasarım fakültelerine, 1’i Eğitim fakültesine, 2’si Hukuk fakültesine, 1’i Psikoloji fakültesine, 8’i Ekonomi – İşletme – İktisat – Uluslar Arası İlişkiler fakültelerine ve 9’u da öğrencilerin seçtiği diğer fakültelere yerleştiler.

Konu ile ilgili değerlendirme yapan Altın Nesil Anadolu Lisesi Müdürü Mesut Mutlu, “2019 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı. Öncelikle üniversitelerin muhtelif bölümlerine yerleşmeye hak kazanan tüm öğrencilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Okulumuzda sınava katılan öğrencilerimizin tümü ÖSYM’nin belirlediği puan barajını geçerek herhangi bir yükseköğretim programını tercih etmeye hak kazanmıştır. Öğrencilerimizin tamamı, tercih yapmaları halinde bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanacak yeterlilikteyken bazı öğrencilerimiz hedeflerindeki üniversite ve bölüme gitme düşüncesinden dolayı bu yıl tercih yapmayarak sınava bir yıl daha hazırlanma kararı almışlardır. 2019 YKS hazırlık çalışmaları kapsamında yürütülen planlı çalışmalar sonucunda elde ettiğimiz başarının gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz, yoğun akademik çalışmaları sonucunda Türkiye’nin prestijli üniversitelerine yerleşerek başarımızı taçlandırmıştır. Bu süreçte emeği geçen tüm öğretmenlerimize, bize güvenerek evlatlarını teslim eden velilerimize ve planlı çalışmalarımızın arkasında duran tüm öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni eğitim-öğretim yılı ile de faaliyete geçecek Altın Nesil Fen Lisesi ile birlikte daha da güçlenerek başarılarımızı artırarak devam ettirecek ve İnegöl’ün eğitimine katkı sağlamayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim