İnegöl’ün gündemine

İnegöl’ün gündemine son günlerde damgasını vuran Bursa’ya kurulacak ikinci  Üniversite konusunda konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöllülerin yüreğine su serpecek açıklamalarda bulundu. İnegöl’ün diğer ilçelere nazaran bu konudaki altyapısının daha hazır olduğunu belirten Başkan Alinur Aktaş,  ikinci Üniversitenin İnegöl’e kazandırılması konusunda daha şanslı olduğunu söyledi.

İNEGÖL TEKNİK ÜNİVERSİTEYİ HAK EDİYOR

YÖK tarafından Bursa’ya yapılmasına karar verilen ikinci Üniversite ile ilgili son günlerde İnegöl’ün ileri gelenleri tarafından yapılan açıklamaların ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş’da önemli açıklamalarda bulundu. İnegöl’ün teknik üniversiteyi hak ettiğini kaydeden Başkan Aktaş, konuyla ilgili yaklaşık 1,5 aydır yoğun bir şekilde çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

ÇALIŞMALAR 1,5 AY ÖNCE BAŞLADI

Kamuoyunda Gemlik’in ikinci Üniversite konusunda bir adım öndeymiş gibi yansıtılmasını eleştiren Başkan Alinur Aktaş, ”Geride kalan sürede olaya siyasetten yaklaşanlar olduğu gibi gerçekten canı gönülden isteyenler de oldu. Ancak yapılan açıklamalarda sanki Gemlik İnegöl’ün bir adım önündeymiş gibi lanse ediliyor. 12- 14 derslikli bir okul yapılmayacak. Yapılan üniversite için 400-500 dönümlük araziye gerek var. Bir kere Gemlik’te böylesine büyük bir yer yok. Bu nedenle Gemlik’in sadece istemesi yetmiyor. Böylesine büyük bir alanı da göstermesi gerekiyor. Biz konuyla ilgili çalışmalara yaklaşık 1.5 ay önce başladık. Biz Gemlik gibi sadece istemiyoruz. Elimizdeki verilerle, dokümanlarla neden İnegöl’de yapılmasını gerektiğini açıklıyoruz” dedi.

MERKEZ İLÇELERDEN SONRA EN BÜYÜK İLÇE

İnegöl’ün merkez ilçelerin ardından Bursa’nın en büyük ilçesi olduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, “Yapılacak üniversite bir teknik üniversite olacak. İnegöl, bölgesinde gelişmiş sanayisi ile bilinen ve Türkiye ihracatının %1’ini tek başına gerçekleştiren bir ilçe. İnegöl’ün hem sanayi hem de nüfus anlamında gelişmişliği dikkate alındığında yeni bir üniversite için alt yapısı olduğu görülmektedir” şeklinde konuştu.

Bursa’nın doğusunun gelişmesi açısından Üniversitenin İnegöl’de yapılması gerektiğinin altını çizen Başkan Aktaş, “Bursa batıya doğru gelişmiş bir şehir. Doğuya doğru gelişmesi için şehrin doğusunda yer alan İnegöl’de bu üniversitenin konuşlandırılması şart. İnegöl hem arazi hem de diğer etmenler göz önünde bulundurulduğunda en şanslı yer. İnegöl’ün geleceğine yön verecek olan Üniversitenin İnegöl’e kazandırılması için siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, dernekler, odalar el ele vermeli ve çalışmalıyız” dedi.

Editör: TE Bilişim