Yüksek Öğrenim Kurul

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İnegöl İlçe Başkanı İsmail İlkay Meriç dün saat 13.00’de parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Yüksek Öğrenim Kurulu’nun (YÖK) Bursa’ya ikinci bir Üniversite yapılması yönünde karar aldığını belirterek, bu Üniversitenin İnegöl’e kazandırılması için gerekleri girişimlerin yapılması gerektiğini bildirdi.

MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Fahri İnkaya, Şafak Koç, Eser Büyükkayıkçı, Nurettin Tüfekçi, Hüseyin Karaman, Nejdet Perkgül, Celal Gürler ve Yusuf Şimşek’in hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan İlçe Başkanı İsmail İlkay Meriç, Yüksek Öğrenim Kurulunun yer tespiti çalışmalarına başladığını ve yapılacak ikinci Üniversitenin teknik bir üniversite olacağını söyledi. Başkan Meriç, “Üniversitenin yapılacağı yer konusuyla ilgili bir takım ilçeler, muhtelif kuruluşlar vasıtasıyla kamuoyunda büyük ses getirmeye başlamışlardır. Bizler de, eğer Bursa’ya bir Üniversite yapılacaksa bunun  İnegöl’e yapılması gerekmektedir diyoruz. İnegöl’e Üniversite yapılması istememizin altında çok sağlam nedenlerimiz var. Öncelikle Bursa açısından düşündüğümüzde, Bursa’nın batısında kurulmuş olan Uludağ Üniversitesi varken yeni kurulacak teknik üniversitenin de Bursa’nın doğu kısmında yani İnegöl’de yapılması gerekmektedir. İnegöl, dünden bugüne her zaman ticaretin ve sanayinin merkezinde yer almış bir ilçemizdir. İnegöl gibi sanayileşmiş, tarım ve turizm alanlarında önemli bir kapasiteye ulaşmış bir yerde teknik üniversitenin yapılması çok uygun olacaktır” şeklinde konuştu.

Bir üniversite yapımı için en az 2 bin ila 3 bin dönüm araziye ihtiyaç duyulduğunu ve bu noktada İnegöl’ün çok elverişli olduğunu kaydeden İsmail İlkay Meriç, “Yenice Belediye Başkanımızdan Üniversiteye yer tahsisi konusunda bilgi alınabilir, Karalar bölgesinde kurulu bulunana eğitim kampusu Sayın Mehmet Yıldız ile görüşülerek ilk etapta faaliyete sokulabilir ve kampusun devamı olan 2 bin dönümlük kamu arazisi değerlendirilebilir. Üniversitenin İnegöl’e kazandıracağı çok önemli değerler olacaktır. Bir üniversite demek yaklaşık 30 bin öğrenci anlamına geliyor. Bu 30 bin öğrencinin İnegöl’e kazandıracağı katma değeri düşündüğümüzde, aylık 30 milyon TL’den bahsediyoruz. Yeni istihdam alanları, yeni iş sahaları ve benzeri tüm sektörleri harekete geçirecek bir kazançtan bahsediyoruz” dedi.

İnegöl’ün Türkiye’deki birçok ilden büyük bir ilçe olduğunu hatırlatan Meriç, “Bu konu bizim için siyaset üstü bir konudur. Burada kazanacak olan İnegöl olacaktır. Bizler de diyoruz ki, sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanlarımız, İl Genel ve Belediye Meclisi üyelerimiz, tüm siyasi partilerimiz, muhtarlarımız ve tüm sivil toplum kuruluşları ve özellikle İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ile bir çalışma kurulu oluşturulup, konunun sonuna kadar takip edilmesi, kamuoyuna İnegöl’ün bu isteğinin ne kadar haklı sebeplere dayandığının anlatılması ve Bursa’daki kurum ve kuruluşlardan destek alınması noktasında çalışmalara başlanması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca İnegöl’ün hükümet tarafından il olma isteğinin göz ardı ediliyor olması, Üniversite yapılması konusunda göstereceğimiz kararlılıkla ve gereklilikle bir kez daha gündeme gelecektir. Bizler, Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu konuya tamamen siyaset dışı bakıyoruz ve tüm kuruluşların bu konuda kamuoyu oluşturma noktasında harekete geçmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Başkan Meriç, Üniversitenin İnegöl’e yapılaması için başta Kaymakam Durmuş Gençer olmak üzere ilgili makamlara ziyaretlerde bulunacaklarını, bu taleplerini onlarla paylaşacaklarını  da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim