İnegöl Belediyesi Tü

İnegöl Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosundan Türk Sanat Müziği Ziyafeti

Ünlü Sanatçı Çiğdem Gürdal Konsere Renk Kattı

İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun, geçtiğimiz akşam saat 20.30’da Belediye Kültür Sarayı salonunda düzenlendiği Türk Sanat Müziği konserine, ünlü ses sanatçısı Çiğdem Gürdal konuk oldu.

2011 yılının ilk Türk Sanat Müziği Konserini, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Jandarma Komutanı İbrahim Yağız, AK Parti Belediye Meclis üyesi Süleyman Yılmaz, İnegöl Posolular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Ergül ile çok sayıda müzik sever beğeni ile izlediler.

Ahu Seden Öktem’in sunuculuğunda gerçekleştirilen konserde, Kanun’da Fikri Bayraktar, Şaban Helvacı ve Murat Yamangüç, Keman'da Hasan Yörenç, Gökhan Kiviz, Klarnette Mehmet Yazıcı, Mehmet Günç, Ud’da Sahavet İşgören, Turgut Kavaklı, Şerafettin Çetiner, Necip Nalçacı ve Özgür Bekiz, Ritm'de ise Naci Yıldırım, Yaşar Biber ve Mustafa İrşad Öztaşkın görev alarak, koroya ve solistlere sazlarıyla eşlik ettiler.

Şef Diler Yalaza’nın yönetimindeki Belediye Türk Müziği Korosunun, ‘Cevr Olur İmkân-ı Vuslat Vermeyen İmâların’, ‘Gelse O Şûh Meclise’, ‘Yüzündür Cihânı Münevver Eden’, ‘Mey-i Lâ'linle Dil Mestâne Olsun’, 'Hatırımdan Çıkmaz Aslâ Ahd'ü Peymânın Senin', 'Nihansın Dîdeden', 'Gül Yüzünde Göreli', 'Yine Bir Gülhilâl', 'Eski Dostlar', 'Rüya Gibi Her Hatıra' ve 'Yemenimde Hâre Var' şarkılarını seslendirmesinin ardından, solist Cem Taşkıner ‘Sensiz Kalan Gönlümde’, solist Sadettin Çakır ‘Beni Gönlüne Alsan Orda Uyuyup Kalsam’, solist Ahu Seden Öktem ‘Sevmek Seni Bir Suç İse’, solist Ayşen Opak ‘Eserken Sahilde Güzel Bir Meltem’, solist Şükran Sefer ‘Geçsin Günler Haftalar Aylar Mevsimler Yıllar’ ve solist Hacer  Güner ise 'Bahar Gelir Bülbül Öter' isimli şarkıları okudular.

Belediye Türk Müziği Korosu, konserin İkinci bölümünde ünlü ses sanatçısı Çiğdem Gürdal sahne aldı. Ünlü ses sanatçısı 'Aşkınla Sürünsem', 'Mahsun Gönül', 'Böyle mi Esecekti Son Günümde Bu Rüzgar', 'İndim Havuz Başına' ve 'Bursalı mısın Kadifeli Gelin' isimli şarkıları seslendirdi.

Programın sonunda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur  Aktaş, Türk Müziği Korosunun 2009 yılından beri İnegöl Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “Büyükler koromuzun yanı sıra Çocuklar ve Gençlik koromuz, ayrıca Türk Halk Müziği koromuzda çalışmalarını sürdürüyor. Türk Müziği Korosu bünyesinde enstrüman kurslarımız da var. Özellikle anne ve babaların çocuklarını bu kurslara göndermelerini rica ediyorum. İnegöl’ümüz sanayisiyle, mobilyasıyla, köftesiyle, kaplıcalarıyla Türkiye’de bir marka oldu. Neden sanat alanında da daha ilerilere gitmesin? Biz bunun için sanatsal faaliyetleri önemsiyoruz. Yeni dönemde Türk Müziği Koromuz çalışmalarını, kısa bir süre sonra hizmete açacağımız Gençlik Merkezinde sürdürecektir” diye konuştu.

Başkan Aktaş, ünlü ses sanatçısı Çiğdem Gürdal'a şükran plaketi takdim ederken, Şef Diler Yalaza ve sunucu Ahu Seden Öktem’e de çiçek verip teşekkür  etti.

Editör: TE Bilişim