Yeniçağın ihtiyaç duyduğu meslek sahibi, nitelikli, başarılı ve mutlu gençlerin yetişmesindeki öneminin vurgulandığı kamu spotunda ünlüleri buluşturan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), gençleri tematik liseleri tercih etmeye çağırdı. Hülya Koçyiğit, Yavuz Bingöl, Necati Şaşmaz, Taha Akgül gibi isimlerin yer aldığı 47 saniyelik kamu spotu, televizyonlarda yayınlanacak. Seslendirmesini tiyatro sanatçısı Yetkin Dikinciler’in yaptığı videoda; ünlü isimlerin tecrübelerini gençlerle paylaştıkları görüntülere yer verildi. Ünlü isimler, öğrencilerden tematik liseleri tercih etmesini istedi.

ÇOCUKLARIMIZI TEMATİK LİSELERE YÖNLENDİRELİM

Tanıtım filminde, velilere ve gençlere seslenen oyuncu Hülya Koçyiğit, “İyi ve kötü meslek diye bir ayrım yoktur. Sadece sevdiğin meslek vardır. Öyleyse ilgiyle, bilgiyle, sevgiyle yapabilecekleri mesleklerle tanışmaları için çocuklarımızı tematik liselere yönlendirelim” dedi.

GELENEKTEN GELECEĞE KÖPRÜ

Sanatçı Yavuz Bingöl ise “Bazen bir bağlama, bir türkü, bir piyano bir gencin geleceğini yeniden yazar. Gelenekten geleceğe köprü olmaya gönül vermiş tüm gençlerimizi, tematik liselerimize bekliyoruz" diye konuştu.

ARTIK TEMATİK LİSELER VAR

Öğrencileri, tematik liselere çağıran oyuncu Necati Şaşmaz da, “Film gibi hayatlar, film gibi başarılar için sizleri tematik liselerimize bekliyoruz” derken; Milli güreşçi Taha Akgül, “Ata sporumuz güreşle minderlerde çok ter döktük. Al bayrağın ay yıldızını defalarca öptük. Salonlarda milli marşımızın nağmesiyle ürperdik. Rakiplerimizi titrettik. Türk milletinin adını dünyaya duyurmaya aday gençlerimizin potansiyelini keşfetmesini sağlamak için artık tematik liseler var” ifadelerini kullandı.

Ülke genelinde, İnegöl’ün de aralarında bulunduğu 17 şehirde açılan Tematik Lise, Bir meslekte uzmanlaşmak isteyen öğrenciler için eğitim veriyor. İlçemizdeki lise, mobilya üzerine eğitim veriyor. Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu'ndaki Tematik Lise, mobilya sektörüne kalifiye eleman yetiştirecek.

Editör: TE Bilişim