2 yıldır İnegöl Halk Eğitimi Merkezinde El Sanatları kursuna katılan 65 yaşındaki Müşerref Kelebek Cevher, Türkiye genelinde düzenlenen ‘Majestik Kurdele Nakış Yarışması’na hazırlanıyor. Kalp rahatsızlığı olan ve anjiyo olması gereken Cevher, yarışmaya katılabilmek için ameliyatını erteleyerek, gece gündüz çalışıp eserini bitirmeye çalışıyor.

AHU TUĞBA’YA ÜÇ SEFER GELİNLİK DİKTİM

İnegöl Kemalpaşa mahallesi doğumlu olup, İstanbul’da 27 yıl moda evlerinde çalıştığını ifade eden  Müşerref Kelebek Cevher, bugüne kadar Ajda Pekkan’a, Hülya Avşar’a ve Ahu Tuğba’ya elbiseler diktiğini belirtti. 2 yıldır İnegöl Halk Eğitimi Merkezindeki El Sanatları Kursuna devam eden Cevher, ünlü modacılar Belgin Usberk, Murat Göllü, Gürnar Çaba ile çalışma fırsatı bulduğunu belirterek, “Ben Bursa Necati Bey Kız Meslek Lisesi mezunuyum. 27 yıl İstanbul’da çeşitli moda evlerinde çalıştım. Çalışma hayatımda bir çok ünlüye elbise diktim. Ajda Pekkan’a sahne giysileri diktem. Hülya Avşar’ın ilk sahne elbisesini ben yaptım. Ahu Tuğba’ya üç sefer gelinlik diktim. Ünlü modacılar Belgin Usberk, Murat Göllü, Gürnar Çaba ile çalışma fırsatım oldu. 2 yıldır Halk Eğitimi Merkezinin düzenlediği el sanatları kursuna katılıyorum. 65 yaşındayım. Şeker, Parkinson, Kalp rahatsızlıklarım var. Şuan Anjiyo olmam gerekiyor. Bu yarışmaya katılabilmek için, anjiyo olmayı erteledim. 5 Mayıs’ta eseri teslim etmemiz gerekiyor. Eserim bittikten sonra anjiyo olacağım. Doktora göre, bu ay içerisinde olmam gerekiyordu. Bu yarışmaya, 65 yaşıma ödül vermek istediğim için katılıyorum. ‘Gençliğimin sonu, yaşlılığımın önü’ deyip, biraz tatmin olmak istiyorum. İnşallah yarışmada başarılı olurum. 5 Mayıs 2014 tarihinde ürünü teslim edeceğiz. Yaklaşık 3 aydır bu eser üzerinde çalışıyorum” dedi.

TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİMİZİ MÜŞERREF HANIMDAN BEKLİYORUZ

‘Majestik Kurdele Nakış Yarışması’nda, hem yarışmacılarının özelliğiyle, hem de onun hazırladığı  eseriyle iddialı olduklarını ifade eden Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürü Burhanettin Özdemir, “Parkinson hastalığı, şeker, kalp rahatsızlığı, tansiyon hastalığı var ama buna rağmen, haftanın 6 günü dikiş kursumuza katılıyor. Aynı zaman da iddialı bir şekilde yarışmaya hazırlanıyor. Daha önce bu yarışmalarda Halk Eğitimi Merkezi olarak birinciliklerimiz var. Ama bu defa Türkiye Birinciliğimizi Müşerref Hanımdan bekliyoruz. Kendisi 65 yaşında, daha önce uzun yıllar İstanbul’da moda evlerinde çalışmış. Pek çok hastalığı olmasına rağmen el sanatlarını çok sevdiği için kursumuza 2 yıldır hiç aksatmadan geliyor. Bu sene yarışma için de özellikle kendini hazırladı. Canavar Tekstilin, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yaptığı protokol kapsamında, Türkiye genelinde Halk Eğitimi Merkezlerinin katıldığı ve her sene yapılan geleneksel Majestik Kurdele Nakış Yarışmasına sıkı bir şekilde hazırlanıyor. Yarışma da firmanın kendi ürünlerini kullanmak gerekiyor. Birçok nakış tekniğinin kullanılarak güzel bir eserin ortaya çıkması gerekiyor. Bu anlamda Müşerref hanımın eseriyle iddialıyız. Hem yarışmacımızın özelliğiyle, hem de eseriyle iddialıyız. Bu yarışmada Türkiye derecesi bekliyoruz” diye konuştu.

3 AYDIR ESER ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

El Sanatları Kursu Eğitmeni Mukadder Seymen ise, “Yarışmaya katılacak eser için eski bir deseni seçtik. Yarışmaya katılmak için araştırma yaparken, Müşerref hanımda heyecanla bakıyordu. Dedim ki, çok güzel bir yarışma eseri olur. ‘Hocam ben varım, birlikte yapalım mı?’ dedi. Ben de yardımcı olurum, yapalım dedim ve başladık. Yaklaşık 3 aydır Müşerref hanım eser üzerinde çalışıyor. Eser bitmek üzere. Çok güzel bir çalışma oldu” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim