2012 yılından itibar

2012 yılından itibaren zorunlu hale getirilen Ustalık Belgelerinin alınması konusunda çalışmalar yapan İnegöl Müteahhitler Derneği, 20 ustasına Geçici Ustalık Yetki Belgesini kazandırdı.

Önceki akşam saat 19.30'de dernek merkezinde düzenlenen törenle, ustalara belgeleri verildi.

811 BELGE BAŞVURUSUNDA BULUNDUK

Törende konuşan İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan, “2012’den itibaren Ustalık Belgeleri alma mecburiyeti getirildi. Biz yılbaşından bu yana dernek olarak 811 kişinin dilekçesini alıp, Bursa Şehircilik İl Müdürlüğüne teslim ettik. Bunun 750 tanesini kimlik kartı şeklinde dağıttık. 750 usta arkadaşımız kimlik kartı aldılar. Bu kartları cebine koyup işyerine öyle gidecek. Denetim esnasında bu kartını gösterecek" dedi.

BELGESİ OLMAYANA 8 BİN LİRA CEZA

Belgesi olmayan ustayı çalıştıran müteahhitlere 8 bin TL ceza uygulanacağını bildiren Baykan, "Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçeleri ile  Bursa merkezde  bir çok müteahhit arkadaşımız bu cezayı almışlar. Biz de ceza yememek için uyarılarda bulunuyoruz. Bu kartları alsınlar istiyoruz. Usta olarak çalışmak isteyenler, İnegöl Müteahhitler Derneğinden bu kartları mutlaka almalıdırlar. Almadıkları takdirde çok yakın zamanda içerisinde 8 bin TL ceza ile karşı karşıya kalacaklar. Biz, kimsenin ceza almasını istemiyoruz" diye konuştu.

BELGELER 5 YIL GEÇERLİ

Bursa Şehircilik İl Müdürlüğüne teslim edilen 811 dilekçelerden 20 tanesinin tescillendiğini söyleyen Baykan, "Bu belgelerin dağıtımlarını yapacağız. Bu belgeler asıl belgelerdir. 5 yıl geçerlidir. 5 yıl içerisinde yeni kurslar açılacak. Her mesleğe göre kurslar açılacak. Bu konuda çalışmalar yapılıyor. Ustalar, bu açılan kurslara gece derslerine gidecekler. 32-40 saatlik kurs verilecek. Oraya katılıp belgeyi alırsanız, ömür boyu geçerli olacak. Katılmazsanız 5 yıl boyunca bu belgeler geçerli olacaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından ustalara, Ustalık  Belgeleri dağıtıldı.

Editör: TE Bilişim