Aynı hastalıktan annesi ve ağabeyini kaybeden MDS hastası olan Selda Güneş hayata tutunmak için İnegöllülerden destek bekliyor.
1 çocuk annesi Selda Güneş(28), yakalandığı amansız hastalıktan kurtulmak için hayırseverlerden destek bekliyor. Güneş, aynı hastalıktan 2001 yılında annesini, 2002 yılında ise ağabeyini kaybetti.
PANDEMİ SÜRECİNDE BEKLEMEK ZORUNDA KALDILAR
Pandemi öncesi %50 uyumlu donör bulunmasına rağmen, koronavirüs nedeni ile nakil işlemi gerçekleşmemişti.
Daha sonra Almanya’dan %100 uyumlu donör bulunmasına rağmen seyahat yasağından dolayı Almanya’daki donör Türkiye’ye gelememiş tedavi süreci beklemeye alınmıştı. 
DONÖR ALMANYA’DAN GETİRİLDİ
Türk Hava Yolları’nın dış hat uçuşlarını açmasının ardından Almanya’da ki donör Türkiye’ye getirildi. Selda Güneş’in İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başarılı ameliyat sonrası 1 yıl sürecek tedavisine başlanıldı.
EKONOMİK OLARAK TÜKENDİK
Selda Güneş’in eşi Muzaffer Güneş yaptığı açıklamada “Selda’nın iliği %100 uyum sağladı. Şu an İzmir’de özel bir daire tuttuk eve çıkardık. Fakat masraflar çok ağır günlük 300-400 TL’yi bulan masraf var. Eşim şuan bağırsak enfeksiyonuna yakalandı. 1 Aydır bu enfeksiyon ile uğraşıyoruz. Bağırsaklarında parazit oluştu. 2 ay daha bu özel evde tedavisi devam edecek. Maddi olarak tükendik, zor durumdayız. İnegöl’den işadamları abilerimiz Allah’a şükür destek çıkıyor ama yetmiyor.
İLAÇ 2736 EURO
İlacın maliyetinin 2736 euro olduğunu ifade eden Muzaffer Güneş “Türk Eczacılar Birliği tedavide kullanılacak ilacın yurt dışından temin edilebileceğini söyledi. İlaç yurt dışından olduğu için şuan SGK karşılamıyor.” Dedi.
HESAP NUMARASI
İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavisi devam eden Selda Güneş’in tedavisine maddi imkansızlıklar engel olmaya başladı. Selda Güneş Ziraat Bankası TR15 0001 0000 6789 2323 4750 01 nolu ibana destek sağlayabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim