Sokak aralarında bulunan yıkılmaya yüz tutmuş harabe yapılar tehlike saçıyor. Uyuşturucu veya alkol kullanıcıları buraları mesken tutarken, sokak sakinleri ise büyük bir tehlike ile burun buruna yaşıyor. Bunlardan sadece birisi olan Osmaniye Mahallesi Gaziler Sokak üzerinde bulunan metruk binalar tehlike saçıyor. Mahalle sakinleri, alkol ve uyuşturucu kullananların uğrak yeri haline gelen metruk binaların biran önce yıkılmasını istiyor.

HER ANLAMDA TEHLİKE SAÇIYORLAR

Gaziler Sokak üzerinde bulunan metruk binalar, alkol ve uyuşturucu bağımlıların mekanı haline geldi. Binaların madde bağımlıları tarafından kullanılmasından yakınan mahalle sakinleri, yetkililerin tedbir almasını istiyor. Aynı sıkıntıyı hemen her gün yaşadıklarını söyleyen mahalle halkı, yetkililerin bu meseleye acilen el atmasını bekliyor.

ÇÖZÜM; METRUK BİNALARIN YIKILMASI

Metruk binaları uyuşturucu ve alkol bağımlılarının mesken edindiğini ifade eden Osmaniye Mahallesi Muhtarı Şaban Ergani, “Mahallemiz İnegöl´ümüzün en eski mahallelerinden biridir. Mahallemize sahip çıkmak için muhtar ve mahalle sakinleri olarak her zaman hazırız. Belediyemiz daha önce burada bulunan 3 metruk binayı yıktı. Kalan metruk binalarında yıkılmasını istiyoruz. Gaziler sokak üzerinde bulunan metruk binalar gece geç saatlerde uyuşturucu ve alkol kullanan kişiler tarafından istila edildi. Emniyet Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Her aradığımız zaman geliyorlar ama bu bir çözüm değil. Kesin çözüm buraların bir an önce yıkılmasından geçiyor. Bu binalar yıkılıp, bu alan temizlendikten sonra uyuşturucu ve alkol bağımlılarının buraya gelmelerine imkan yok. Sokak sakinlerimizde bu durumdan mustaripler. Çocuklar sokağa çıkıp oynayamıyorlar. Aynı durum muhtarlığımızın arkasında da var. Gündüz çocuklar parkta oynuyor ama akşam saatlerinde alkol bağımlıları parkı mesken edindi. Muhtarlığımızın arkasında alem yapanlar hem parkı pislik içinde bırakıyorlar hem de duvarlara çeşitli yazılar yazıyorlar. İnegöl´ün en huzurlu ve güvenli mahallesine yakışmayan bir durum. Bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz. Hem metruk binaların yıkılması hem de parkın etrafında bir güvenlik alınmasını bekliyoruz” dedi.

BUNUN KESİN BİR ÇÖZÜMÜ OLMALI

Mahalle sakinlerinden Hayati Er ise, “Çocuklarımızı da bu uyuşturucu belasına bulaştırırlar diye korkuyoruz. Bu nedenle bazen çocuklarımıza sokağa çıkarmıyoruz. Bu binalarda uyuşturucu içen, sokak üzerinde yatıp kalan çok genç gördük. Emniyet ekipleri gelip, ilgileniyor ama nereye kadar? Bunun kesin bir çözümü olmalı. Bu binalar yıkılıp, alan temizlendikten sonra buna bir çözüm bulunabilir. Bina yıkılmazsa bu sorun aynı şekilde devam eder” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim