İnegöl Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 8 gündem maddesi oylanarak karara bağlandı.


SOKAK HAYVANLARI İÇİN RAPOR HAZIRLADILAR
Gündemin 6. Maddesinde yer alan sokak hayvanlarının kontrolü konusunda Çevre ve Sağlık komisyonunun hazırladığı rapor açıklandı.
Çevre ve sağlık komisyonu raporu; barınağa gelen sokak hayvanlar, tedavilerinin ardından doğal ortamlarına bırakılmıştır. Besleme odaları projesi de hayata geçirildi. Hayvan barınağındaki hekimler de operasyonlar anlamında gerekli donanıma sahiplerdir. Tesisteki hayvanların beslenme ihtiyaçları da karşılanmaktadır. Bu yıl ki hedefimiz bin sokak hayvanının kısırlaştırılması sağlanmasıdır. 
Başkan Alper Taban ise, “Barınağımız da ekiplerimiz tarafından sokak hayvanlarımızla alakalı gerekli çalışmalar yapılıyor. Amacımız vatandaşlar tarafından hayvan bilincinin artırılması gerekiyor. Bunu yaptığımız zaman sokak hayvanlarımızla alakalı topyekün bir çalışma yapmış oluruz.” Dedi.


İNGADEM’LE MÜCADELE
Gündemin 7. Maddesinde uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığı konusu görüşüldü. Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından yapılan araştırma raporu açıklandı.
Çevre ve sağlık raporu; İlçemizde uyuşturucu kullanımının artması, belediyemiz tarafından açılan İNGADEM’in çalışmalarının incelenmesi yapıldı. Aile kurumlarını sağlamlaştırmak adına 2016 yılında İNGADEM hizmete açıldı. 2019 yılında bin 500 kişiye seminer verildi. Uyuşturucu konusunda da çalışmalar yapıldığı görüldü. Şehir genelindeki metruk binalarının yıkımı sağlanıyor. Kent konseyi işbirliğinde hemşeri dernekleri ve STK’lar bilgilendirilme konusu kararı alındı.


SUÇ ARTMIYOR
Başkan Alper Taban ise, “Suç konusunu araştırdığımız da 12 bin adet suç adliyeye yansımış. Bunun azalması çok güzel olur. Nüfusun artışına göre artmıyor olması da kısmen sevindirici. İNGADEM gerçekten bu konuda başarılı bir proje” dedi.
Söz alan İYİ Partili üye Dursun Öztürkoğlu, “Bu ayın 1-7 günleri arası Deprem Haftası. Hepimizi ilgilendiren belediyenin depremle ilgili hazırlık ve çalışma yapıp meclise sunmasını istiyoruz. 1999 öncesi yapılan yapılarla alakalı ne bir tür bir çalışma olacak. Arama kurtarma, acil tahliye bölgeleri ve deprem planlarınız var mı? Bu konuda bilgi verirseniz seviniriz” dedi.
Bilgilendirme yapan Başkan Taban, “Bu konuda çalışmalarımız var. Hem resmi hemde akademik kuruluşlarla bir komisyon oluşturuldu. Bu konuda farkındalık çalışmalarımızı hızlandırmamız lazım. Bunu çok kısa vadede hayata geçirmek mümkün değil. Vatandaşımızı bilinçlendirmek lazım. İHH, Kızılay, İNDAK gibi kuruluşlarla bilinçlendirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin öncelikli konularından bir tanesi. Kurumumuz içinde de böyle bir ekip kurduk” dedi.
Hamidiye ve kırsal Karagölet mahallesinde bulunan bin 400 metrekare alanın kamulaştırma kararı alındı.

Editör: TE Bilişim