Belediye Başkan Yar


Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, dün Belediye Fen İşleri Müdürü Ahmet Aka ve Fen İşleri Müdürlüğü Şantiye Şefi Gazali Şen ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, vatandaşlar tarafından  geçici olarak kullanılan ve ‘Uzun Sokak Arkası’ diye ifade edilen, kısa bir süre sonra hizmete açılacak olan Gençlik Merkezinin yanındaki alanda Açık Otopark alanı uygulamasına başladıklarını bildirdi.

Otopark uygulaması ile birlikte iki sokakta da çalışma yürüteceklerini, buradaki toplam uygulama alanının 2 bin 600 metrekare olduğunu belirten Turgay Yel, oluşturacakları Açık Otopark alanının ise 2 bin metrekare olduğunu söyledi.

Buradaki çalışmalar kapsamında otopark düzenlemesi, zemine parke taşı döşenmesi ve bordür uygulaması yapılacaklarını kaydeden Turgay Yel,  “Uygulama alanlarında, gerekli alt yapı çalışmaları yapıldı. Yanar-İş aralığı diye bilinen İsmail Efendi sokağını da uygulama alanı içerisine dahil ederek, burada da parke taşı döşemesi gerçekleştireceğiz. Ayrıca daha önce planladığımız, ancak bu çalışma çerçevesinde yapmayı düşündüğümüz Semihzade sokakta da parke taşı uygulamasını yapıyoruz. Bu çalışmalarda 2 bin 600 metrekare parke taşı ve 860 metretül bordür kullanılacaktır. Çalışmanın Belediyemize maliyeti 50 Bin TL’dir. Çalışmaya geçtiğimiz Cuma günü başlandı. Bir hafta içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Oluşturulacak Açık Otoparkın ortalama 60 adet araç kapasiteli olacağına da işaret eden Başkan Yardımcısı Yel, “Çalışma bittiğinde, İnegöl yeni bir otopark alanına daha kavuşmuş olacaktır. Bilindiği üzere İnegöl Meslek Yüksekokulunun eski yerindeki Açık Otoparkta ve 4 ana caddemizde başlattığımız Parkomat sistemine bu Açık Otoparkımız da dahildir. Ayrıca, bu  yıl içerisinde, İnegöl Meslek Yüksekokulunun eski yerindeki alan üzerinde  Katlı Otopark alanı projemizin de startını vereceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim