Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, bu Ramazanda da aileleri unutmadı. 1986 yılında kurularak faaliyetine başlayan vakıf, o günden bu güne muhtaç ailelere yardım elini uzatmaya devam ediyor.

YARDIMLAR HESAPLARA YATTI

Ramazan yardımı kapsamında ayni ve nakdi olmak üzere ihtiyaç sahiplerine toplam 360 bin lira yardım yapılmakta olduğunu bildiren Kaymakam Ali Akça, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı´nın rutin yardımların yanı sıra her yıl Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi ailelere ayni ve nakdi yardımlarda bulunduğunu söyledi. Akça, “Genellikle nakdi yardımlar yapıyoruz. Ayni yardım ikinci planda kalıyor. Sebebi de vatandaşları belli kalemlere mahkum etmeden ihtiyaçlarına göre alışverişlerini yapabilmeleri için nakdi yardım yapılıyor. İnegöl ve Mahalleleri dahil olmak üzere bin 779 aileye kişi başı 200´er lira nakdi yardım yapılmaktadır. Toplamda 155 bin 800 lira nakdi yardım yapılacaktır" dedi.

GIDA YARDIMLARI

Nakdi yardımların yanı sıra gıda yardımları da yaptıklarını bildiren Kaymakam Akça, “Bir hayırsever işadamımızın gıda yardımlarını da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. 900 ailemize de gıda yardımlarını ulaştırıyoruz. Gıda yardımlarımız kısa süre içinde tamamlanacak” diye konuştu. Gıda yardımlarının değerinin ise 50 bin lira olduğu bildirildi.

ÖDEMELER VAKIFLAR BANKASINDAN

Nakdi yardım ödemelerin başladığını bildiren Akça, "Ödemeler başladı. Vatandaşlarımız yapılan yardımı nüfus hüviyetleri ile birlikte Vakıflar Bankasına giderek alabilir. Bu yardımları mahalle, köy ve beldelerde oturan muhtaç aileler belirli bir sıraya göre bankadan almaktadırlar" İfadelerini kullandı. Her Ramazanda yapılan nakdi yardımların rutin olduğunu aktaran Akça, “Ramazanda yapılan nakdi yardımların yanı sıra yine farklı farklı Ramazan yardımları da yapıyoruz. Rutin olarak hesaplara 779 aile için yatırdığımız 155 bin 800 liranın yanı sıra 160 bin liraya yakın da farklı ramazan yardımları yapıyoruz. Dolayısıyla bu ramazanda 360 bin lira civarında ayni ve nakdi yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmış olacağız” dedi.

SOSYAL GÜVENCESİ OLMAMALI

Yardım yapılacak ailelerin belirlendiği kriterleri de açıklayan Kaymakam Akça, "Ailenin yardım alabilmesi için sosyal güvence olmayacak. Kişi çalışabilir ama çalıştığının yetmemesi gerekiyor. Gerçekten ihtiyaç sahibi olması gerekiyor. Örneğin, Bin lira geliri olan bir vatandaşın evinde 8 nüfusu varsa, o ihtiyaç sahibi olur. Tamamen objektif olarak, hanelere giderek gerekli incelemeler yapıp, yardımlar yapılmaktadır. Heyetimizde gerekli değerlendirmeler ve ardından yıllık planlaması yapılır. Kişiye ne tür yardımlar yapılacağı belirlenir" ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim