7 Şubat Cuma günü ‘Tarihi Utanç’ başlığıyla gazetemizde yer verdiğimiz İnegöl’ün kırsal mahallelerinde 600 yıl önce yapılmış olan tarihi hamamların restore edilmesiyle ilgili haberimiz ses getirdi. İnegöl Kaymakamlığı tarafından hazırlanan dosya Bursa Valiliğe gönderildi. Kaymakam Şükrü Görücü, hazırlanan dosyayı bizzat kendisi Vali Yakup Canbolat’a iletti. Vali Canbolat da dosya ile ilgileneceğini ifade etti.

Yıldırım Gazetesi olarak belirli günlerde “Tarih ayağa kalkmayı bekliyor” başlıklarıyla kamuoyunu haberimize İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü kulak verdi. Gazetemiz bu tarihi bulgularla alakalı birçok kez haber yapmış ve yetkilileri göreve çağırmıştı. Ancak yapılan tüm haberlere karşılık Şipali, Deydinler, Hamzabey, Yeniceköy, Alibeyköy, Sarıpınar ve Hamzabey mahallelerindeki tarihi eserlerle ilgili hiçbir yetkilinin harekete geçmediği görülmüştü.

Son olarak ‘Tarihi Utanç’ başlığıyla yer verdiğimiz haberimizin ardından İnegöl Kaymakamlığı harekete geçti. Gazetemizin bir nüshası ile tarihi hamamların fotoğraflarının ve bilgilerinin olduğu dosya hazırlandı. İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, hazırlanan dosyayı bizzat kendisi Bursa’ya giderek Vali Yakup Canbolat’a iletti. Vali Canbolat da dosya ile ilgileneceğini ifade etti.

DÖRT GÖZLE BEKLEYECEĞİZ

Tarihimizin ayağa kalkmasıyla ilgili bundan sonraki sürecin de gazete olarak takipçisi olacağız.

Editör: TE Bilişim