Türk Eğitim-Sen İnegöl Şubesinde dün bir basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, değişen yasa ile idareci görevlendirme yetkisinin illerde Valiye verildiğini ifade ederek, “Ancak pek çok üyemizden yandaş sendika temsilcisi Sinan Aktaş'ın çeşitli yol ve yöntemlerle idarecileri tedirgin ettiği, kafasına göre makam dağıttığı, sendikal baskı uyguladığı yönünde duyumlar artmıştır. Buradan sayın Karaloğlu'na sormak istiyoruz, idareci görevlendirme yetkinizi, İnegöl'de Sinan Aktaş'a mı devrettiniz?” dedi.

Dün saat 13.30’da Türk Eğitim-Sen İnegöl Şube Başkanı Şenol Şahin, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Köroğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıda, konuşarak, basın toplantısının iki konusu olduğunu ifade eden Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, ilk konunun artık İnegöl’de sendikalarını Şenol Şahin Başkanlığında yeni kurulan heyetin temsil edeceği olduğunu söyledi. Türkoğlu yeni yönetime hayırlı olsun dileklerini iletti.

KIYIM YASASI ÇIKTI, İNEGÖL'DE İDARECİLER TEDİRGİN

Milli Eğitim temel kanununda yapılan en son değişiklikten sonra 2013-2014 eğitim öğretim yılı sonunda, bütün idarecilerin kadrolarının düşürülerek görevlendirme yapılacak olmasının, idareciler arasında büyük bir tedirginliğe neden olduğunu belirten Selçuk Türkoğlu, “Bu kanunla hükümet bütün müktesep hakları yok etmiş ve devletin idarecisi yerine, hükümetin kölesi mantığını hayata geçirmiştir. Bu durum kabul edilebilir bir durum değildir. Ana muhalefet partisi konuyu Anayasa mahkemesine götüreceğini açıklamıştır. Ayrıca Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yolu ile üye idarecilerimiz adına hukuki bütün girişimler gerçekleştirilecektir” dedi.

FIRSATÇILAR MAKAM PAZARLIYOR

Sendikal hayatları boyunca yalnızca tehdit, şantaj ve güce sırtını dayama dışında kamu çalışanları için kıllarını kıpırdatmayan sözde sendikaların, bu durumu fırsat bildiğini ifade eden Türkoğlu, “Bulanık suda balık avlamaya çalışan bu sözde sendika temsilcileri, bazen açık, bazen ima yoluyla idarecileri tehdit etmekte, sendikal değişikliğe zorlamaktadır. Bazen de hayali makamları pazarlamakta, sendikal devşirmeler karşılığında rüşvet olarak dağıtmaya çalıştıklarını üzülerek takip etmekteyiz. İnsan onurunu ayaklar altına alan hak, adalet, şeffaflık, liyakat ilkelerini alt üst eden bu anlayışa dur diyeceğiz” diye konuştu.

CEBİR VE TEHDİTE HAPİS CEZASI VAR

Sendikal hakların kullanılmasının engellendiğini iddia eden Türkoğlu, “Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur” dedi.

VALİ KARALOĞLU YETKİSİNİ İNEGÖL'DE SİNAN AKTAŞ'A MI DEVRETTİ?

Değişen yasa ile idareci görevlendirme yetkisinin illerde Valiye verildiğini hatırlatan Türkoğlu, “Ancak pek çok üyemizden, yandaş sendika temsilcisi Sinan Aktaş'ın çeşitli yol ve yöntemlerle idarecileri tedirgin ettiği, kafasına göre makam dağıttığı sendikal baskı uyguladığı yönünde duyumlar artmıştır. Buradan sayın Karaloğlu'na sormak istiyoruz, ‘idareci görevlendirme yetkinizi İnegöl'de Sinan Aktaş'a mı devrettiniz?’ Buradan İnegöl'deki bütün eğitim çalışanlarına sesleniyoruz. Sahtekarlığı mahkeme kararı ile belgelenmiş başkasının elektronik postasından muhbircilik yaptığı sabitleşmiş birinin sözüne hiçbir eğitimci itibar etmemelidir. Aslında eğitimcileri temsil yeteneğini çoktan kaybetmiş olmasına karşın, bu kişinin halen bu görevde olması yandaş sendikanın kendi ayıbıdır. Şantaj, tehdit, ahlaksız tehditle karşılaşan bütün eğitimciler, hemen bizi bilgilendirmelidir. Bu niyetle kapılarına gelenlerin insani onuru, haysiyet, şeref, dürüstlük adına yüzüne tükürmeli ve kovmalıdır” diye konuştu.

SÜREKLİ KAPI ARKASINDAN İŞ ÇEVİREN BİR KİŞİ

Türkoğlu, “Sinan Aktaş, bundan önce bir okul müdürüyle alakalı BİMER’e sahte isimle suç duyurusunda bulunuyor. Bunu da bir başka öğretmen arkadaşının elektronik posta adresi üzerinden yapıyor. Bu iş mahkeme kararıyla ortaya çıkıyor ve bu sahtekârlığından dolayı da suçu sabit görülüp, ceza alıyor. Şikayetinde bile dürüst davranamayan, sürekli kapı arkasından iş çeviren bir kişi bu. Şimdi bu kişi çıkmış, kafasına göre makam dağıtmaya çalışıyor. İma yoluyla sendikaya devşirme yapmaya çalışıyor. Bunlar üçüncü sınıf işler. Bu kişiyle alakalı, bu işlerle ilgili bir tek şikâyet dahi alırsak, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Bence birazcık öğretmen şeref ve haysiyeti taşıyan herkese, özellikle o sendikanın mensuplarına seslenmek istiyorum; böyle bir kişinin sizi temsil etmesine müsaade etmeyin” dedi.

İnegöl Milli Eğitim Şube Müdürlerinin atanmasıyla ilgili açtıkları davanın devam ettiğini de belirten Türkoğlu, “Buraya atanan Şube Müdürleri ve Bursa iline atanan iki Şube Müdürüyle ilgili, hülle yoluyla atandıkları için, yani Milli Eğitimin kendi içerisinde sınavla gelinen Şube Müdürlüğüne, yan taraftan dolanıp bir başka kurum üzerinden geldiklerinden dolayı dava açtık. Bu dava süreci halen devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim