İnegöl İlçe Milli Eğ

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 23 Ekim 2011’de Van ve Erciş’te meydana gelen depremi unutturmamak, Van ve Erciş halkının acılarını paylaşmak amacıyla düzenlediği “Van Konulu Mektup ve Şiir Yazma Yarışması”nın sonuçları belli oldu.
“Van” konulu Mektup ve Şiir Yazma Yarışması iki kategoride düzenlendi. Van konulu ‘Şiir Yarışması’ İlköğretim Okulları düzeyinde, ‘Mektup Yarışması’ ise Ortaöğretim (Liseler) düzeyinde yapıldı.
‘Mektup Yarışması kategorisinde, İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi  öğrencileri, yarışmaya damgasını vurdu. Mektup dalında okul öğrencilerinden Hilal Sağınç İnegöl Birinciliğini, Ömer Güzel ise İnegöl Üçüncülüğünü  kazanarak, okullarına toplamda iki derece kazandırdılar. Son yıllarda bu tür yarışmalarda ön plana çıkan Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi,  bu başarısıyla dikkatleri yine üzerine çekti.
Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Yıldırım, “Geçen ay öğrencilerimizin ilçede aldıkları dört dereceyle sevinmiştik. Geçtiğimiz hafta da üç öğrencimiz Bursa’da derece aldı ve ilimizi Türkiye finallerinde temsil etmeye hak kazandı. Bu hafta sonuçları açıklanan Van konulu ‘Mektup Yarışması’nda  da iki öğrencimizin derece alması, mutluluğumuza mutluluk katmıştır. Böyle başarılı öğrencilere sahip bir okulda müdür olmaktan büyük onur duyuyorum. Öğrencilerimize ömür boyu başarılarının devamını diliyorum. Okulumuzu bu yarışmalara hazırlayan edebiyat öğretmenimiz A. Metin Kürümoğlu’na teşekkür ediyorum. Okulumuzun son yıllarda gösterdiği başarılarda en büyük katkı Metin Bey’e aittir. Ayrıca bizlerin başarılarını gündeme getiren İnegöl’ümüzün tüm basın camiasına da teşekkürü bir borç bilirim” dedi.
Okulun edebiyat öğretmeni A. Metin Kürümoğlu’da,  “Kısa bir zaman diliminde üst üste başarılı sonuçlar almamız, bizi oldukça sevindirdi. Bir meslek lisesi olarak bunları başarmamız önemli. Çünkü, bir çok okul arasından sıyrılarak, hem ilçe hem de il düzeyinde ön plana çıkmak kolay değil.  Ama bunu başarmak da ayrıca çok güzel bir duygu.  Dilerim, bu başarılı çalışmalarımız hep sürer. Bu konuda bize desteklerini esirgemeyen okul idaremize ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Mehmet Baştürk’e teşekkürü bir borç bilirim” diye konuştu.
Van konulu ‘Mektup Yarışması’nda İnegöl Birincisi olan Hilal Sağınç ise,  “Mutluluğumu nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum. Son bir ay içinde üç ayrı mutluluk yaşadım. Hem İldeki başarım hem de ilçemizdeki derecelerim beni çok mutlu etti. Son yarışmada da iki derece almamız çok güzel. Bu konuda beni destekleyen ve yol gösteren edebiyat öğretmenim Metin Kürümoğlu’na ve idarecilerimize  teşekkür ederim. İnşallah Okulumu ve İlçemizi başarıyla temsil etmeye devam edeceğim” dedi.
Okul idaresi, İnegöl Birincisi ve Üçüncüsü olan öğrenciler Hilal Sağınç ile Ömer Güzel’i kitap ve onur belgesiyle ödüllendirdi.
Van konulu ‘Mektup Yarışması’nın İnegöl  ikinciliğini ise, İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi öğrencisi   Ayşegül  Ünver aldı.
İlköğretim Kategorisinde Dereceye Girenler
İlköğretim Okulları arası Van konulu ‘Şiir Yarışması’nda Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulundan Ayyüce Büşra Yakışıklı İnegöl Birincisi, Akşemsettin İlköğretim Okulundan Rabia Berk İnegöl İkincisi, M.M.Samda İlköğretim Okulundan Büşranur Çetin İnegöl Üçüncüsü oldular.
VAN, BİR PROGRAMLA HATIRLANACAK
Van’ın yaşadığı acıyı unutturmamak,  her zaman depremzede Van halkının yanında olunduğunu göstermek amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  bir etkinlik düzenleneceği,  ‘Şiir ve Mektup Yarışması’nda dereceye giren öğrencilerin, bu programa da katılarak eserlerini dillendirecekleri, programın tarihinin ise daha sonra açıklanacağı bildirildi.

Editör: TE Bilişim