Vehbi Koç Vakfı tar


Vehbi Koç Vakfı tarafından, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde  yaptırılarak Milli Eğitime devredilen 17 İlköğretim Okulu ile  Koç Özel İlköğretim Okulu ve Lisesine yönelik, aynı gün olmak üzere her yıl iki periyot halinde planlanan, ‘Gelişim İçin Elele Projesi’ kapsamında ‘Öğrenme Stilleri’ adlı seminer, geçtiğimiz Cumartesi günü İnegöl Vehbi Koç İlköğretim Okulunda da düzenlendi.
İnegöl Vehbi Koç İlköğretim okulu öğretmenlerine yönelik olmakla beraber ilçedeki çeşitli okullarda görev yapan öğretmenlerin de katıldığı, 7 saat süren seminere ilgi büyüktü.
Vehbi Koç Vakfı, Koç Özel İlköğretim Okulu ve Lisesi Rehberlik Uzmanı Filiz Koçak’ın konuşmacı olduğu seminerde, eğitimde uygulanan ve başarılı olunun çalışmalar öğretmenlerle paylaşıldı.
Rehberlik Uzmanı Filiz Koçak, Türkiye genelinde bulunan 17 Vehbi Koç İlköğretim Okulu ve Lisesinde aynı gün olmak üzere, 10 yıldan bu yana eğitimlerin gerçekleştirildiğini, amaçlarının, eğitim konusunda günümüzde denenerek ve başarılı bir sonuç elde edilen öğrenme stillerini öğretmenlere tanıtmak olduğunun altını çizdi.
Koçak, genel olarak ‘farklılaştırılmış eğitim’, ‘Beyinde öğrenme’, ‘dunn ve dunn teorisi’ ve ‘öğrenme stilleri’ konu başlıkları adı altında bilgiler verdi.
FARKLILAŞTIRILMIŞ EĞİTİM
Farklılaştırılmış eğitimin, öğrenme ihtiyaçlarına cevap verebilen, duygu, düşünce, istek ve ihtiyaçların önemsendiği, yaşadıkları sorunları çözmede seçenekler sunulan, demokratik bir iklim olduğunu ifade eden Koçak, anlatımını sinevizyon yardımı ile izlettiği videolarla destekledi.
Farklılaştırılmış sınıfta, öğretmenin, öğrencilerini koşulsuz bir biçimde, oldukları gibi kabul eden, onlardan da oldukları gibi davranmalarını bekleyen bir yapıda olması gerektiğinin altını çizen Koçak, bütün öğrencilerin ihtiyaçlarını yakalamanın, çağı yakalamak olduğuna işaret ederek, farklılıklara saygı gösterilmesinin, aynılığın peşinde olmamanın gerektiğini, benzerlikleri de öne çıkarıp ait olma duygusunun yakalanmasını söyledi.
Farklılaştırılmış öğretim planı hakkında bilgi veren Koçak, “Öğrencilerinizi tanıyın. Direkt yönlendirme, sorgulayarak öğrenme ve grup çalışmaları oluşturup, öğretme stratejilerinizi oluşturun. Öğretim aktivitelerinizi çeşitlendirin. Etkili ölçme değerlendirme yapın. Öğrenciyi tanımak için ilk başta ilgilenmek gerekir. Öğretmen çocuğun nasıl bir evden geldiğini bilmelidir. Hayat tarzı hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Eğitim hedeflerini ve etkinlikleri seçmede, uygulamada ve değerlendirmede, öğrenciyi tanıma önemlidir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim