Müftü vekili Dr. Ömer Faruk Atan tarafından ise, Olağanüstü Din Şurasında alınan 20 maddelik kararlar din görevlilerine özet halinde okundu ve anlatıldı.

DİN ŞURASINDAKİ KARARLAR ANLATILDI

Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleştirilen Eylül ayı toplantısında konuşan İnegöl Müftü vekili Dr. Ömer Faruk Atan, “Allah´ın rahmeti, bereketi ve selamı üzerinize olsun. Her sene olduğu gibi Türkiye Diyanet Vakfı bu senede vekaletle kurban kesimi kampanyası başlatmıştır. Bu kampanya 11 Eylül Pazar günü mesai bitimine kadar devam edecektir. Yurtiçinde kestirmek isteyenler için kurban bedeli 690 TL, yurtdışında kestirmek isteyenler için ise 500 TL olmaktadır. Kurban ibadeti de aynen zekat gibi dini bir vecibedir. Nasıl ki zekat verirken araştırarak vermek zorundaysak, kurbanda da vekalet verirken araştırmak zorundayız. Çok güvendiğiniz vakıf ve derneklere da kurban bağışı yapabilirsiniz. Ancak kesilip kesilmediğini bilmelisiniz. Kesilmediği takdirde yine kişinin kendisi sorumlu olmakta ve borçlu kalmaktadır. ‘Ben ne yapayım kesmemişlerse´ demek sizi kurtarmaz. Tabii ki kesmemiş olanlar zaten bu günahın altından kalkamazlar. Bu nedenle vekalet verirken nerelere ve kimlere verdiğimiz çok iyi bilmeliyiz.  Diyanet Vakfımız geçen sene 183 bin kurban hissesi kesimi yaparak, bu güveni ortaya koymuş bir kurumdur. Ve en çok kurban kesimi yaparak da bu farkını göstermiştir. Bu senede yurtiçinde 125 devlette 225 bin kurban hissesi kesimi hedeflenmektedir. Bu konuda vatandaşlarımızı bilinçlendirelim, makbuz karşılığında Müftülüğümüze ve ilgili bankalara paralarını yatırmalarına yardımcı olalım. Ayrıca Merkez Yatılı Kur´an Kursumuza özellikle kurban bağışı yapmak isteyenlerinde Kur´an Kursumuza müracaat etmelerine yardımcı olalım. Yine Merkez Yatılı Kur´an Kursumuzun ihtiyaçları için deri ve kelle bağışı yapmak isteyenleri de kursumuza yönlendirelim. Bu hizmette gönüllük esastır. Tüm arkadaşlarımızın bu konuda canı gönülden çalışacağına olan güvencim tamdır. Ayrıca vatandaşlarımız Diyanet Vakfı sitesine girerek gönüllü çalışmak için müracaat edebilirler, online bağış yapabilirler” dedi.

Dr. Ömer Faruk Atan, “Bir diğer konumuzda, 3-10 Ekim tarihinde kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftasıdır. Bu hafta aslında bizim için bir nefis muhasebesidir. Biz bu güne kadar ne yaptık, bundan sonra ne yapmalıyız diye düşünmeliyiz. Başkanlığımız her sene farklı bir konuya hafta için tema olarak seçmektedir. Bu senede seçilen konu cami ve kitaptır. Bu nedenle camilerimizi kitapla buluşturacağız. Şehrimizi 3-4 farklı yerlerinde kitap satış ve tanıtım stanları oluşturacağız. Her camimizde kitaplıklar ve gerekli kitapların bulunmasını sağlayacağız. Ayrıca her cami kendisine uygun olan bir saatte okuma saati belirleyecek. Her akşam yatsı namazlarından önce ilmihal, fıkfh, meal, tefsir, hadis okumak suretiyle cami dersleri yaparak cemaatimizin bu konularda bilgilenmesini sağlayacağız. Yine kış döneminde yatsı namazından sonra Camilerde yetişkinlere yönelik Kur´an öğretimi programları yapmalıyız. Cami ve Kur´an Kursu kitaplıklarında İslam anlayışıyla Kur´an ve sünnet anlayışıyla bağdaşmayan kitaplar kesinlikle bulundurulmayacaktır. Camilerimizde ‘Al Götür Oku Getir´ şeklinde vatandaşlarımızın okuyabileceği esreler bulundurmalıyız. İnsanların manevi alanındaki boşluğu sağlam ve güvenilir eserler okumalarını sağlayarak doldurmalıyız” diye konuştu.

Toplantı sonunda, Dr. Ömer Faruk Atan tarafından 3-4 Ağustos tarihinde toplanan Olağanüstü Din Şurasında alınan 20 maddelik kararlar din görevlilerine özet halinde okundu ve anlatıldı. ŞEVKET BOYRAT

Editör: TE Bilişim