İnegöl Belediyesi olağanüstü toplantıyla Nisan ayında ikinci kez toplandı. Belediye Başkanı Alper Taban başkanlığındaki toplantıda 16 gündem maddesi karara bağlandı. MHP’li Meclis üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecekleri için meclis toplantısına katılmadılar. İnegöllü Şehit Tankçı Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül ve Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Gençer isimleri iki parka verildi.
Toplantı öncesi konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “Geçtiğimiz mecliste komisyonlarımızı oluşturmuştuk. Yeni döneme dair, bazı toplantılar yaptık ve kararlar aldık. Başkan yardımcılarımız ve daire müdürlerimizle ile ilgili tasarrufa gittik. Tüm çalışma arkadaşlarımın yapmış oldukları çalışmaları detay detay sorgulayarak, çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Planlarımızı oluşturacağız ve hayata geçireceğiz. Temizlik konusunda üzerinde çalıştığımız, temiz şehir unvanını almak istediğimizi her zaman söyledik. Temizlik konusunda iki ayrı ödül aldık. Hız kesmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şimdiden ramazan ayınızı kutluyorum. 


ŞEHİTLERİMİZİN ADI PARKLARA VERİLDİ
Gündemin 5. Maddesinde yer alan Mesudiye mahallesindeki belediyeye ait parka İnegöllü Şehit Tankçı Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül ismi verilmesi masaya yatırıldı. Madde oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 12. Maddesinde yer alan Kurşunlu mahallesindeki belediyeye ait parka Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Gençer ismi verilmesi konusu görüşüldü. Madde oy birliği ile kabul edildi.
Otopark yapılması için Orhaniye, Sinanbey, Kemalpaşa, Osmaniye ve Cuma mahallelerindeki toplam metrekare arazinin kamulaştırılması konusu görüşüldü.
Gündemin 14. Maddesinde 2018 yılı faaliyet raporu masaya yatırıldı. Bu maddede Başkanlık koltuğuna Ahmet Kara geçti.
Söz alan AK Partili üye Abdullah Akşeker, “Yaptığımız değerlendirme sonucu;  faaliyet raporu, mali saydamlık ve hesap verme sorumluluğunu sağlayacak şekilde hazırlanmıştır. Faaliyet raporunda yer alan bilgiler doğru, güvenilir, önyargısız ve tarafsızdır. Faaliyet raporu, ilgili tarafların ve kamuoyunun bilgi sahibi olmasını sağlamak üzere açık, anlaşılır ve sade bir dil kullanılarak hazırlanmıştır. Faaliyet raporunda yer alan bilgiler eksiksizdir ve faaliyet sonuçlarını tüm yönleriyle açıklamaktadır. Mali yılın faaliyet sonuçlarını gösterecek şekilde hazırlanmıştır. Bu nedenle AK Parti grubu olarak 2018 Yılı Faaliyet Raporunu onaylama yönünde oy kullanacağımızı belirtir saygılarımı sunarım. Raporun hazırlanmasında emeği geçen başta sayın belediye başkanımız ve diğer görevlilere AK parti grubu olarak teşekkür ederiz” dedi. 


RET OYUN
Söz alan İYİ Parti üyesi İsmail Karaman, “46 ilden büyük ekonomisiyle il statüsünde bir ilçe. 4.5 milyon TL faiz yükümüz var. Geçen dönem bütçeye ret oyu vermiştik. Biz yine faaliyet raporuna ret oyu kullanacağız” dedi.


BÜTÇEMİZDE BAZI SAPMALAR VAR
Cevap veren Başkan Alper Taban ise, “İfade etmeyeceğimiz, hesabını veremeyeceğimiz hiçbir cevabımız yok. Oylat 2018 yılı itibariyle 3 milyon 400 bin lira karı vardı. Konaklayan insan sayısını artırarak, o bölgenin bütününün turizm merkezi olmasını sağlamak için çalışıyoruz. Belediye binamızla ilgili süreci tamamlamaya çalışıyoruz. İhale sürecine getireceğiz. En kısa sürede ihale edeceğiz. Yeni fuar alanı yeri iptal oldu. Yeni bir fuar alanının İnegöl de olmasıyla alakalı herkesle aynı fikirdeyim. Bende isterim şehrimde olmasını. Bu şehri bir düğüne hazırlar gibi fuara hazırlamak isteriz. Yeni belediye binasından dolayı bütçemizde bazı sapmalar var. Bu süreci tamamladığımız da bütçede en ideal rakamı gerçekleştirmek istiyoruz. Binayla alakalı bir miktar kredi borçlanması gerçekleştirdik. Allaha hamd olsun veremeyeceğimiz hiçbir hesap olmaz. 31 Mart seçimlerinde faaliyetlerimizle alakalı İlçe halkımızdan mutabakatını almış bulunmaktayız. Doğruya doğru bir yaklaşımla yaklaşmak gerekir” dedi.
Konuşmaların ardından madde 4 İYİ Parti, 1 CHP’li üyenin ret oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi.
Gündemin 15. maddesinde yer alan belediye başkan yardımcılarının maaşları belirlendi. 
Brüt 17 Bin lira maaş alan Belediye Başkanı Alper Taban’ın yardımcılarına ise 11 Bin 330 TL aylık verilmesine karar verildi.

Editör: TE Bilişim