30 Mart tarihinde İnegöl’de görülen ilk vakanın ardından alınan sıkı tedbirlerle kontrol altına alınan Covid-19 salgını son günlerde dalga dalga yayılmaya başladı. Fabrikalar, parklar, düğün ve nişan gibi toplu alanlardan gelen artarda gelen Covid-19 vakaları İnegöl’de tedirginliğe yol açmaya başladı.

500’Ü AŞTI!

1 Haziran sonrası alınan normalleşme kararlarıyla birlikte fabrikalar ve parklar gibi toplu alanlar ile düğün ve nişan gibi toplu organizasyonlarda kurallara uyulmaması yüzünden İnegöl’de şuanda vaka sayısı 500’ü aştı. Ölüm sayısı ise 21 oldu. Vaka sayısında ki artış, ‘Alınan tedbirler yetersiz mi’, yoksa ‘Vatandaşlar kurallara uymuyor mu’ sorusunu akıllara getiriyor.

Son günlerde Devlet Hastanesine günde ortalama 50 ila 100 kişi Covid-19 şüphesiyle gelmeye başladı. Yapılan testlerde pozitif vakaların fazlalığı dikkat çekerken, hastane deki pandemi servisinde doluluk oranı yüzde 80’i aştı.

RANDEVULAR KALKABİLİR

İnegöl’de yaşanan bu vaka artışı sonrasında alınacak tedbirler arasında İnegöl Devlet Hastanesinde ki poliklinik hizmetlerinin durdurulması konuşuluyor. Mart ayı sonrası durdurulan poliklinik hizmetleri, daha sonra alınan karar gereği sadece randevulu hastalara hizmet vermeye başlamıştı. Son günlerde ki vaka artışı sonrası poliklinik hizmetlerinin tekrar kapatılmasını gündeme getirdiği öğrenildi.

HASTANEDE YOĞUNLUK

Yaşanan yoğunluğa çare arayan hastane yönetimi ise, acil servise koronavirüs testi yaptırmak için gelen vatandaşlar ile diğer hastalar arasında sosyal mesafeyi sağlamak için dışarıda bekleme noktası oluşturdu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Vaka artışına Türkiye’de alınan ilk önlemlerden biri olan sokağa çıkma yasağı İnegöl’de yeniden gündeme gelebilir. İnegöl’de vaka artışının devam etmesi halinde yerel yöneticilerin, Bursa İl Hıfzıssıhha Kurulundan alınacak karar sonrası ilçe genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanabileceği konuşuluyor.

EKİPLER ZORLANIYOR

Son günlerde yaşanan yoğunluk nedeniyle İnegöl’de filyasyon ekipleri de zorlanmaya başladı. Ekiplerin artarda gelen vakalar nedeniyle yetişemediği gözlemlendi.

KIRSALA SIÇRADI

Özellikle son günlerde yaşanan Covid-19 vakaları sadece şehir merkezinde değil, kırsal mahallelerde görülmeye başladı. Şehir merkezinde düzenlenen düğün, nişan ve sünnet gibi organizasyonlara katılan vatandaşların burada kaptıkları virüsleri köylerine taşıdıkları tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilişim