Türkiye’nin nüfusunun yüzde 50’si, 30 yaşın altında ve her yıl 600 bin kişi evleniyor, düğün yapıyor. Bir milyona yakın öğrenci mezun olup hayata atılıyor. Türkiye mobilya markaları açısından bu nedenle büyük bir pazar olmaya devam ediyor. 2013 yılında kurulan Vivense de bu pazardan pay alan ve büyüyen markalar arasında yer alıyor.

Vivense’nin kurucusu Kemal Erol, büyüme öykülerini rakamlarla anlatıyor: “Vivense her sene yüzde 100'ün üzerinde büyüdü. Geçen sene üç kat büyüdük. Şu ana kadar yaptığımız yatırım 20 milyon doları geçti. 20 milyon doların en büyük kısmı yabancı yatırım. Bunu zor bir dönemde yaptık. Yabancı yatırım anlamında Türkiye’ye böyle bir katkımız oldu”.

Vivense’nin her ay 40 bin ürün satışı gerçekleştirdiğini belirten Erol, bunda en büyük payın İnegöl’de kurdukları sistem olduğunu aktardı. “Türkiye’de çok sayıda üretim var. İşin mutfağında farklı üreticilerle koordineli bir şekilde çalışarak ön tarafta müşteriye karşı tek bir marka olarak çıkmayı hedefledik. İnegöl’de 11.500 metrekare 2 farklı depo yatırımı gerçekleştirdik. Üreticilerimizden gelen ürünleri burada stokluyor, kalite kontrol süreçlerini gerçekleştirip, Türkiye’nin dört bir yanına sevk ediyoruz. Başarımızda İnegöl’de geliştirdiğimiz sistem ve yatırımın büyük bir rolü var. Yeni yatırımla birlikte operasyon kalitesini artıracak konulara yoğunlaşacağız. Özellikle İnegöl’de bulunan üretim gücünü dünyaya ilham veren global marka yaratmak için kulanmak istiyoruz”dedi.

Vivense bugün güçlü web sitesinin yanında 16 şehirde 24 showrooma ulaştı. Müşterilerine satış noktalarında genç ve yaratıcı iç mimarlarla danışmanlık sunuyor, satış deneyimini farklılaştırıyor. 16 ilde kendi yönettiği teslimat ekipleriyle ürünlerini teslim ediyor aynı zamanda kurulum ve ssh hizmeti veriyor. Marka yurt dışındaysa Türk üreticilerinin gücüyle hem güçlü online platformlarla hem de showroomlarla yakın zamanda büyümeye başlayacak.

Vivense, Ağustos ayında tamamlanan son yatırım turunda 4.5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırımcıları arasında kurumsal fonlardan Earlybird ve FJLabs’in dışında yerli yatırımcılar da bulunuyor.

Editör: TE Bilişim