İnegöl belediyesi ta

İnegöl belediyesi tarafından İnegöl mahallerinde gerçekleştirilen hizmetlerin daha kolay ve daha pratik bir şekilde halkın haberdar olması konusunda yapılan çalışmalar doğrultusunda oluşturulan “www.e-muhtar.org sitesi”, dün 20 mahalle muhtarına tanıtıldı.

İnegöl Belediyesi, Türkiye Muhtarlar Derneği İnegöl Şubesi Başkanlığı ile Ezop Yayıncılık ve Reklam Ajansı işbirliği ile oluşturulan “www.e-muhtar.org sitesi”, dün saat 14.00’de İnegöl Belediyesi binasının Encümen salonunda gerçekleştirilen toplantı ile 20 mahalle muhtarına tanıtılarak, sisteme girmeleri konusunda bir takım bilgiler verildi.

www.e-muhtar.org sitesi ile alakalı bilgilendirme yapan Ezop Yayıncılık ve Reklam Ajansı sahibi site koordinatörü Bilal Peker, bu sistemle İnegöl halkının her şeyden haberi olacağını ileri sürdü.

www.e-muhtar.org. Sitesinin, muhtar ve belediye işbirliği ile hizmetlerin vatandaşlara daha kolay anlatılması, uygulanması ve bilgilendirilmesi amacıyla oluşturulduğunu belirten Bilal Peker, “İsteyen herkes Muhtarların kendi mahalleleri ile alakalı açılış, vefat, doğum ve benzeri gelişmeleri sisteme girmesi ile www.e-muhtar.org sitesine girerek görebilecek. Vatandaşlar, www.e-muhtar.org sitesinde ‘bilgi bankası’ butonuna tıkladıklarında, kendi mahallerinde bulunan Sağlık Ocağı ya da başka bir kurumun telefonlarına ve adreslerine ulaşabilecektir. Ayrıca başka bir mahalledeki bilgileri de almak isteyen kişiler o mahallenin ‘bilgi bankası’ özelliğine girerek, bilgiler edinebilir” dedi.

Muhtarın e-devlet projesi ile çıkardığı ikametgah belgesi dışında vatandaşa veremediği belgeleri, www.e-muhtar.org sistemine dahil ettiklerini belirten Peker, “Muhtarlar, İşyeri açma, nüfus kayıt örneği belgelerini artık bu sistem yardımı doldurarak vatandaşa verebilecek” diye konuştu.

MESSENGER DESTEĞİ

www.e-muhtar.org sitesine, Messenger desteğini de eklediklerini ifade eden Peker, “Muhtarın MSN listesinde olmayan kişi artık, bu siteye girerek ‘MSN DESTEK’ butonunu tıkladığında kendi mahalle muhtarına ulaşabilecek. Yani, mahalle muhtarına e-mail yolu ile ulaşamayan vatandaşlar, isteğini bu siteden muhtarına iletebilecek. Ayrıca, ‘Toplum Mail’ butonu ile isteyen kişi, bu butona tıklayarak kendi maili sisteme kaydettirebilir. Aynı zamanda ‘Toplum Mail’ özelliğine kayıt olan kişiler, sistemin güncellenmesi durumunda kendi adreslerine gelen mail ile mahallelerinde olan olaylar hakkında bilgilendirilmiş olurlar” şeklinde konuştu.

İLK UYGULANAN SİSTEM

www.e-muhtar.org sitesinin, Türkiye genelinde uygulanan ilk ve tek sistem olduğunu ileri süren Peker, bu sistemin bir hafta içinde halkın hizmetine sunulacağını da sözlerine ekledi.

Düzenlenen toplantıya, Türkiye Muhtarlar Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Zeki Bal, Ezop Yayıncılık ve Reklam Ajansı sahibi site koordinatörü Bilal Peker ile İnegöl şehir merkezindeki 20 mahalle muhtarı katıldı.

Editör: TE Bilişim