İNEGÖL´Ü SOYUP SOĞANA ÇEVİREN HIRSIZ KARDEŞLER ESKİŞEHİR´DEKİ OPERASYONDA YAKALANDI
İnegöl´de kısa bir süre önce bir gecede 14 işyerine girerek hırsızlık yapan üç hırsızdan kardeş olan ikisi Eskişehir Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği operasyonda yakalandı. İnegöl emniyet  müdürlüğü ekiplerinin kimliklerink teshis ettigi ve Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 7 adrese yapılan eş zamanlı baskında yakalanan ve adliye sevk edilen 6 hırsızlık şüphelisi tutuklandı. İnegöl´deki hırsızlık olaylarına karışan bir kişi İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alındı.
Aynı gecede, Hastane Caddesi, Adnan Menderes Bulvarı, Ahmet Akyollu Caddesi, Orhaniye Mahallesi eski Ankara yolu ve Kuyumcular Çarşısındaki 14 ayrı işyerine giren 3 hırsız, paradan giyim eşyası ve cep telefonuna kadar ellerine geçirdikleri ne varsa çaldılar. Güvenlik kameralarına da yansıyan hırsızlık olayları üç genç tarafından gerçekleştirildi. Şehrin değişik yerlerinde faaliyet gösteren giyim mağazası, büfe, emlakçi, elektrikçi ve pastane gibi işyerlerini hedef alan hırsızlar, gözüne kestirdikleri işyerlerinin kapılarını ellerindeki levyeler yardımı ile açtı. İşyerlerindeki kasalarda bulabildikleri paraların yanı sıra işe yarayabilecek ne varsa alıp kaçtılar. Üç hırsız toplam 14 işyerine girerek hırsızlık yaparken, 4 dükkanın kapısını zorladı, ancak açamadı.
PASTA YİYİP, KIYAFET DEĞİŞTİRMİŞLER
Güvenlik kameraları incelendiğinde ilginç görüntüler ortaya çıktı. Yaşları 16-18 arasında değişen 3 hırsızın İnegöl AVM mevkiinde bir giyim mağazasına girerek burada kıyafetlerini değiştirdikleri görüldü. Üstlerindeki kıyafetlerini çıkaran hırsızlar, mağazada beğendikleri kıyafetleri giyerek ayrıldı. Kıyafetlerini değiştiren hırsızlar eski kıyafetlerini ise mağazada bıraktı. Hırsızlar daha sonra bu mağazanın hemen karşısında bulunan büfeye ön camı tornavida yardımıyla açarak girdi. Kasada bulunan bir miktar parayı alan hırsızlar, kutular içerisindeki kuruyemişleri de alarak ayrıldı. Büfeden alınan bir adet tablet bilgisayar ise işyerine yakın bir yerde bırakıldı.
HIRSIZ KARDEŞLER ESKİŞEHİR´DE YAKALANDI
İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri hırsızların yakalanması için harekete geçerken, üç hırsızdan kardeş olan ikisi Eskişehir Emniyet Müdürlüğünün eşzamanlı operasyonunda yakalandı. Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 7 adrese yapılan eş zamanlı baskında yakalanan ve adliye sevk edilen 6 hırsızlık şüphelisi tutuklandı.
Eskişehir´de son dönemde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili şüphelilerin tespiti ve yakalanmalarına yönelik Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan geniş çaplı çalışmalarda, hırsızlık olaylarına karıştıkları tespit edilen 6 şüphelinin Gazi Paşa mahallesindeki adresleri tespit edildi. Suça sürüklenen şüphelilerin yakalanması için 7 adreste ekipler tarafından eş zamanlı olarak yapılan operasyonda, İnegöl´deki hırsızlık olaylarını gerçekleştiren İ.Y. (16) ile kardeşi (C.Y. (13) ile birlikte E .Y. (16), S.T. (16), C.T. (17) ve Y.Y.(13) çaldıkları suç eşyaları ile birlikte yakalandı. İnegöl ile Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri arasında kurulan irtibat sonucu yakalanan hırsızlardan ikisinin İnegöl´deki hırsızlık olaylarını gerçekleştirenler olduğu tespit edildi.
Şüphelilerin, kentte değişik zamanlarda meydana gelen 5 adet evden hırsızlık, 10 adet işyerinden hırsızlık, 1 adet resmi kurumdan hırsızlık, 10 adet oto hırsızlığı, 2 adet motosiklet hırsızlığı olayına karıştıkları tespit edildi. Aramalarda ele geçirilen çalıntı eşyalar sahiplerine teslim edilirken, yaşı küçük 6 şahıs sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı. Şüphelilerden 5´i Eskişehir Kapalı Cezaevi´ne gönderilirken, İnegöl´deki hırsızlık olaylarına karışan 13 yaşındaki C.Y. Eskişehir´e giden İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekibi tarafından teslim alınarak, İnegöl´e getirildi. İnegöl´deki hırsızlık olayını gerçekleştiren üç kişiden M.T. isimli şahıs ise aranıyor.

Editör: TE Bilişim