Turizm ve doğa sporları alanında İnegöl’ün parlayan yıldızı olan DOSTUM, her geçen gün farklı başarılarla şehrimizi gururlandırmaya devam ediyor. Temmuz ayında iki farklı müsabakaya katılan DOSTUM yamaç paraşütü takımı, iki önemli başarıya imza attı. DOSTUM takımı Burdur’da düzenlenen Türkiye Yamaç Paraşütü hedef yarışması 1’inci etap müsabakalarında takım halinde 2’nci olurken, DOSTUM sporcusu Kerem Dinçer 14-15 Temmuz tarihlerinde de Orhangazi Gürle’de düzenlenen Bursa Kupası Yamaç Paraşütü mesafe yarışmasında 28 sporcu arasından genel klasmanda ikinci olarak önemli bir başarı elde etti.

BAŞKAN TABAN BAŞARILI SPORCUYU MAKAMINDA AĞIRLADI

Belediye Başkanı Alper Taban, alınan başarılı sonuçların ardından yamaç paraşütü sporcusu Kerem Dinçer’i makamında ağırlayarak tebriklerini iletti. İnegöl Belediyesi Spor İşleri Müdürü Hüseyin Kurt, DOSTUM sorumlusu Mustafa Subaşı, milli takım sporcusu ve aynı zamanda DOSTUM yamaç paraşütü takımı antrenörü İbrahim Dinçer’in de hazır bulunduğu ziyarette, Başkan Taban Kerem Dinçer’i elde ettiği başarılar ve şehrimize yaşattığı gururdan dolayı tebrik etti.

DOSTUM TAKIMI 2’NCİ OLDU

Ziyaret sırasında bir açıklama da yapan Belediye Başkanı Alper Taban, DOSTUM’un başarılarını konuşmaya devam ettiklerini ifade ederek; “Şehrimizde her geçen gün turizm değeri artan, yıldızı parlayan bir alan olan DOSTUM’u inşallah büyütmeye devam edeceğiz. Bugün yamaç paraşütü takımımızın başarısını kamuoyu ile paylaşmak için bir araya geldik. 7-8 Temmuz tarihlerinde Burdur’da gerçekleşen Türkiye Yamaç Paraşütü hedef yarışması 1’inci etap müsabakalarına toplamda 22 sporcu katıldı. Bu organizasyonda Türkiye Hava Sporları Federasyonu faaliyet programı çerçevesinde Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Burdur Belediyesi ve Burdur Yamaç Paraşütü Havacılık ve Gençlik Spor Kulübü ortaklaşa düzenliyor. Uşak, Sakarya, Eskişehir, İstanbul, Bursa, Burdur, Konya, Mersin ve Ankara'dan toplam 22 sporcu katıldı. Biz de DOSTUM olarak buraya 3 yarışmacımızla katılım gösterdik. Burada Kerem Dinçer, Anıl Doruk ve Elif Güleryüz müsabakalarda boy gösterdiler. İnegöl’ümüzü ve DOSTUM markamızı orada bizler adına temsil ettiler. Takım halinde ikinci olduk. Kerem Dinçer arkadaşımız genel klasmanda birinci olurken, diğer iki arkadaşımız dereceye giremeseler de topladıkları puanlarla yarışmada takım halinde 2’nci olmayı başardı” dedi.

28 SPORCU ARASINDAN 2’NCİ OLDU

Geçtiğimiz hafta sonu 14-15 Temmuz tarihlerinde de Orhangazi Gürle’de Bursa Kupası Yamaç Paraşütü mesafe yarışmasının düzenlendiğini hatırlatan Başkan Taban, “Bu yarışmaya da 7 kulüpten 28 sporcu katılım gösterdi. Kerem Dinçer arkadaşımız burada da genel klasmanda ikinci oldu ve bizlere bu gururu yaşattı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Takımımızın eğitimlerini aynı zamanda milli sporcu olan İbrahim Dinçer hocamız nezaretinde gerçekleştiriyoruz. Katkı ve desteklerinden dolayı kendilerine de bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İNEGÖL YAMAÇ PARAŞÜTÜNDE ÖNEMLİ DEĞERLERE SAHİP

Taban, İnegöl’ün yamaç paraşütü konusunda önemli değerlere sahip olduğuna da vurgu yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aktaş tepe 3 yöne uçuş imkanı veren 2222 rakımlı bir tepe. Bu özellikler ülkemizde bu işin merkezi olarak adlandırılan pek çok bölgede olmayan özellikler. Dolayısıyla bu da yamaç paraşütüyle ilgilenen sporseverler tarafından bilinen özellikler. İnşallah DOSTUM projesiyle pek çok güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz. Farklı branşlarda da organizasyonlara katılarak hem şehrimizi tanıtmaya hem de sporcularımızın kişisel gelişimlerine katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

YAMAÇ PARAŞÜTÜ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI İNEGÖL’DE YAPILACAK

Konuşmasının sonunda önümüzdeki hafta sonu İnegöl’de yapılacak yamaç paraşütü müsabakalarına da değinen Taban, “21-22 Temmuz tarihleri arasında şehrimizde Cerrah Karaman tepede Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonasının hedef yarışması gerçekleştirilecek. Buradan ben tüm yamaç paraşütü tutkunlarını şehrimize davet etmek istiyorum. İnşallah güzel bir şekilde ev sahipliği yapacağız” açıklamalarında bulundu.

Editör: TE Bilişim