Geçtiğimiz Perşembe

Geçtiğimiz Perşembe günü Ayakkabıcılar Çarşısında çıkan yangın sonucunda zarar gören 22 dükkanın yıkımı geçtiğimiz Cumartesi akşamı saat 20.00 sıralarında başladı. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan yıkım, dün akşam saatlerinde son buldu. Yıkımın ardından enkaz ve molozlarda yine belediyenin kamyonları ile kaldırıldı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçtiğimiz Cumartesi akşamı saat 20.00'de başlayan yıkımı, yerinde inceledi.

AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve AK Parti Belediye Meclis üyesi Nedim Bayram'ın da hazır bulunduğu incelemelerin ardından basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yıkımın çalışmalarının ardından, kısa bir süre içerisinde inşaat çalışmalarının başlayacağını bildirdi.

2 GÜNDE YIKIM BİTTİ

Yangın neticesinde 22 dükkanın da genel anlamda kullanılamaz hale geldiğine dikkat çeken Başkan Alinur Aktaş, “Perşembe günü bu üzücü olay oldu. Bugün Cumartesi. 2-2,5 gün sonra hemen olaya müdahale edildi. Pazar akşamına kadar burayı tertemiz edecekler. Bu arada Cuma günü öğleden sonra esnafımızla ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Ben esnaflarımıza hem tekrar geçmiş olsun diyorum, hem de teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar çok dirayetli bir şekilde karara da vardılar ve hemen burada inşaat faaliyetleri başlayacak. Temennimiz, en kısa zamanda bu bölgenin ayağa kalkmasıdır. Bu konuyla alakalı Kaymakamımızla, Valimizle, Milletvekilimizle, İlçe Başkanımızla değerlendirmeler yapıldı ve nihayetinde bu süreci esnaflarımızla da paylaştık. 2 gün sonra bugünde yıkım işlemlerine başladık. Yarın akşam tertemiz olacak" dedi.

ÇARŞI, YAZ ÖNCESİ AYAĞA KALKACAK

Belediye tarafından geliştirilen projeyi de en kısa sürede uygulayıp, Belediye ve Valiliğin verdiği desteklerle Çarşının yaz öncesi ayağa kalkmasıyla alakalı gerekli çalışmaların yapılacağını ifade eden Aktaş, "Dün tekrar esnaflarla konuşurken de aynı şeyi ifade etmiştim. Hayır bildiklerinizde şer, şer bildikleriniz de hayır vardır dedim. Nihayetinde yangın tabi ki kötü bir şey. Hiçbir eşyanız yanmasa bile yangın kötü bir şey. Dükkanlar kullanılamaz hale geldi. Bir kaç ay boş geçecek. Ama nihayetinde daha temiz, yenilenmiş, daha nezih dükkanlarla burası faaliyetine devam edecek. Allah beterinden saklasın. İnşallah bir daha hiç yangın olmaz. Ama olası bir afet durumunda da devletimizin, belediyemizin gücüyle bunların üstesinde gelineceğini bir kez daha ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim