Önceki gün Ayakkabıc

-Ayakkabıcılar Çarşısındaki Yanan İşyerlerini Ziyaret Eden Başkan Aktaş, Mağdur Esnaflara Destek Sözü Verdi-

“Önce ‘neler yapabiliriz’ diye istişare edeceğiz”

Önceki gün Ayakkabıcılar Çarşısında meydana gelen ve 11 işyerinin zarar gördüğü yangınla alakalı işyerleri sahiplerine geçmiş olsun dileklerini ileten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye olarak kanuni ölçüler çerçevesinde ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti.

Dün saat 11.00'de, Belediye Fen İşleri Müdürü Sabri Şen ve İmar-Şehircilik Müdürü Kemal Malgaralı ile birlikte Ayakkabıcılar Çarşısında meydana gelen yangın da zarar gören işyerlerinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, işyeri sahiplerinin yardım taleplerine olumlu cevap verdi.

Esnafla bir araya gelip, bununla alakalı toplantılar yapıp, en kısa zaman da ‘çarşının derlenip toparlanmasıyla alakalı neler yapabilir’ noktasında kendileriyle istişare yapacaklarını belirten Başkan Aktaş, "Dün ulusal basına da konu olan Ayakkabıcılar Çarşısı diye bildiğimiz, Kuyumcular Çarşısının yanı başındaki mekanla alakalı yangın, açıkçası İnegöl olarak hepimizi derinden üzdü. Öncelikle tüm esnafımıza geçmiş olsun diyorum. Ben, 35 mobilyacı esnafıyla bir günlük yurtdışı seyahatinde olduğum için sabah Başkan Yardımcılarım konuyla ilgilendiler. Dün öğleden sonra geldim. Esnafı dolaştım. Gece de ayrıca temizlik yapıldıktan sonra saat 01.00 civarında tek başıma gelip gerekli tespitleri yaptım. Bugün de esnaflarımızla görüşüp genel anlamda neler yapabiliriz diye görüşlerini alıyoruz. Fen İşleri ile İmar ve Şehircilik Müdürlerimiz de burada. Böyle bir şeyin olmasını kimse  arzu etmez ama takdiri ilahi demekten başka bir şey yok. Cenab-ı Allah beterinden saklasın. Öncelikle can kaybının olmaması sevindirici bir durum. Tabi dükkanların çoğu kullanılamaz halde. Buradakilerin hepsi özel mülkiyet. Belediyeye ait dükkanlar değil. Tabi biz esnafımızla bir araya gelip, bununla alakalı bugün görüşmeler yapıp, en kısa zaman da derlenip toparlanmasıyla alakalı neler yapabiliriz noktasında kendileriyle istişare edeceğiz. Bugün öğleden sonra ilk toplantıyı İmar ve Şehircilik Müdürümüzle esnafımız gerçekleştirecek. Tabi biz belediye olarak, burada yangından mağdur olan insanları düşünerek, kanuni ölçüler çerçevesinde elimizden gelen ne varsa yapmak durumundayız. Öncekilerde yaptığımız gibi. Beraberinde Valimiz dün telefonla aradı. Bununla alakalı tespit yapılıp, buradaki esnafların durum ve pozisyonuna göre katkı konusunda neler yapılabilir noktasında olayı değerlendirin diye talimat verdi. Tabi acı büyük. Açıkçası mal canın yongası. Böyle bir şeyin olmasını kimse arzu etmezdi, bizlerde arzu etmeyiz. Ama olan olmuş. Bu saatten sonra bunu da bir fırsat bilerek, bunu da özellikle söylüyorum. Burası değerli bir çarşı. Tabi bu dükkanlarımızda ekonomik ömürlerini yitirmiş veya yitirmek üzere olan dükkanlardı. Bunu bir fırsat bilerek muhakkak esnafımızdan durumu iyi olanlar var, olmayanlar var ama el birliğiyle bunu daha iyi şartlara nasıl taşıyabiliriz, onun hesabını hep birlikte yapalım. Devletimiz güçlü, Belediyemiz güçlü. Bizlerin destek ve katkılarıyla beraber de inşallah en kısa sürede burayı ayağa kaldırırız. Çünkü, çarşının diğer kısımlarında yenilenme çalışmaları yapılıyor. Daha önce üst örtüsü yapıldı. Çarşı tabiri yerindeyse bu baharla beraber tam bir atağa kalkacaktı. Ama maalesef böyle bir olay bir nebze sekteye uğrattı. Tabi, burada önemli olan çok tez zamanda karar vermek. İnanıyorum ki, farklı görüşler ortaya çıkacaktır. Ben arzu ederim ki, aynı anda her esnafımız aynı kanaat ve düşünceyle hareket etsin. Ama dediğim gibi bunu bir fırsat bilmek lazım. İnşallah en kısa zaman da çarşıyı tekrar toparlarız" şeklinde  konuştu.

Editör: TE Bilişim