Belediye Başkan Yard


Belediye Başkan Yardımcısı Güngör Sabri Günaydın dün saat 16.00'da makamında düzenlediği basın toplantısında, Belediye vergi borcu olup emlak vergisi, ilan reklam vergisi, eğlence vergisi gibi vergi borçlarını yapılandıran mükelleflere tanınan 31 Mayıs 2011 tarihinde sona erecek olan ilk taksit ödeme süresinin, Haziran 2011 ayı sonuna kadar uzatıldığını bildirdi.

Günaydın, "6111 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkında kanun hükümleri çerçevesince belediyemize borç ilişiği bulunan ve ödeme vadesi 31 Aralık 2010 tarihinde biten borçlar, kanun hükümlerinden yararlandırılacaktır. Kanun kapsamında değerlendirilecek belediye vergi borçları, emlak vergisi, ilan reklam vergisi, eğlence vergisi gibi vergi türleri ile belediyemizin ana zamları, gecikme gelirleri ve vergi cezaları af kapsamında olup, ana paralarla ilgili tefe/tüfe oranlarınca değerleme yapılacaktır. Aynı zamanda özel mukaveleler sonucunda belediyemizden kiralanan gayrimenkuller içinde yasa hükümlerinden yararlanabilmek mümkün olacaktır. Belediyemizin gelirleri içerisinde yer alan harcamalara katılma payları, teknik altyapı bedelleri, otopark ücretleri borçları da bu manada değerlendirilecektir” dedi.

Günaydın, "Bakanlar kurulu kararıyla 31 Mayıs 2011 Salı günü sonuna kadar uzatılan başvuru süresi ile ilk taksit ve peşin ödemeler de Haziran 2011 ayı sonuna kadar uzatılmıştır. Son haftasına girdiğimiz bu süreçte borçlu vatandaşların yasa hükümlerinden müracaatla yararlanmaları lehlerine olacaktır. Ayrıca belediye gelirleri arasında önemli yer tutan, emlak, ilan ve reklam, çevre temizlik vergilerinin 1.taksit ödeme süresi, 31 Mayıs 2011 tarihinde sona ermekte olup, duyarlı mükelleflerin sıkıntıya girmeden taksitlerini sürelerinde ödemeleri gerekmektedir" şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim