AK Parti Bursa Mille

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in girişimleri sonucunda, İnegöl’de faaliyette bulunan Yaprak Parke firmasının sahibi Mehmet Yaprak tarafından alınarak, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine bağışlanan Dijital Panoramik Röntgen Cihazı, dün düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Hayırsever tarafından bağışlanan 80 bin lira değerindeki, günde 500 diş röntgeni çekimi kapasitesine sahip cihaz sayesinde vatandaşların, çekilen filmlerinin anında Diş Hekiminin bilgisayarına yansımasından dolayı, eskiden olduğu film çıkışı için beklemek zorunda kalmayacağı bildirildi. Cihazın teslim törende ilk olarak AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ile AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Akif Kılıç'ın diş filmi çekildi.
Dün saat 13.00'de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde düzenlenen törene, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve bazı yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Akif Kılıç, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Tahsin Hasanoğlu ile Yaprak Parke firmasının sahibi Mehmet Yaprak katıldı.
Törenin açış  konuşmasını yapan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Tahsin Hasanoğlu, “Hayırsever Mehmet Yaprak tarafından bağışlanan Dijital Panoramik Röntgen Cihazı ile hastanın çekilen diş filmleri ve film sonuçları, Hekimin bilgisayarına yansıyacak. Cihazımız, günde 500 film çekebilir kapasitededir. Vatandaş istediğinde filmi kendisine  CD şeklinde verebiliyoruz. Şu an günde ortalama 150 diş filmi çekiyoruz. Yeni diş hastanesiyle beraber bu sayımız ileride artacaktır. Maliyeti 80 bin liradır. Milletvekilimize ve hayırseverimize teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, "İnegöl'ümüz her geçen gün gelişiyor. Büyüyor. Bu büyümeye paralel olarak biz de, geleceği siyaset kurumu adına bize verilen vekaletle planlamaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz Cuma günü Diş Hastanemizin temelini attık. 40 ünitlik modern bir merkez olacak. Bir yıl içerisinde tamamlanacak. Önümüzdeki sene Nisan ayı içerisinde kısmet olursa açılışını yapacağız. Ayrıca mevcut Devlet Hastanemize 22 yataklı Yoğun Bakım Ünitesini de kazandıracağız. Öte yandan, hayırseverimiz Mehmet Yaprak, ricamızı kırmayarak Diş Merkezimize bir Panoramik Röntgen Cihazını kazandırdı. İnegöl'ümüze bunları kazandırırken, bizim bir beraber kalkınma modelimiz var. Eğer siz şehir olarak kendi kendinizi büyütüyorsanız. Yakınınızdaki il ve ilçeleri büyütmezseniz, mutlaka belli bir zaman sonra çöküşe geçersiniz. Biz de, bu modelin etrafında, İnegöl, Yenişehir, İznik, hatta Domaniç ve Pazaryeri ilçelerini de içine alacak yeniden kalkınma modeli üzerinde çalışıyoruz. Çünkü İnegöl, kendi ayakları üzerinde uzun yıllar kalacaksa, etrafını zenginleştirmek ve iyileştirmek durumundadır" diye konuştu.
ESKİ CİHAZ YENİŞEHİR'E
İnegöl Ağız ve Diş Merkezinde bu güne kadar kullanılan eski Röntgen cihazının, Yenişehir Devlet Hastanesine bedelsiz olarak bağışlandığını kaydeden  Milletvekili Şahin, "Çünkü orası da bizim. Belki kısa zaman içerisinde aynı cihazı Yenişehir'e de kazandıracağız ama onların ihtiyacı olan cihazın bizde görevini tamamladığı için onlara gönderdik. İnşallah temelini attığımız yeni Diş Hastanesi ile Yenişehir'e de hizmet vereceğiz. İnegöl-Yenişehir yolunu da yaptıktan sonra ulaşım daha da kolaylaşacak. İnsanlarımız daha kaliteli hizmet almış olacaklardır. Aşkla şevkle ve heyecanla hiç durmaksızın yeni yeni hizmetleri, hatta ve hatta yarın önümüze çıkabilecek sorunları da bu günden çözüp, İnegöl'ümüze kazandırmaya çalışıyoruz. İnşallah mahcup olmuyoruzdur. Çünkü, hemşerilerimizden övgü ve destek alıyoruz. Biz onlar için bu görevlere seçildik. Yeni cihazımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan Röntgen cihazını, ilk olarak AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Akif Kılıç, diş filmi çektirerek denediler.
DESTEK VERENLERE PLAKET
Cihazın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine kazandırılması yönünde girişimlerde bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve cihazın alımını sağlayan Yaprak Parke firmasının  sahibi Mehmet Yaprak'a, birer diş görünümlü teşekkür plaketi takdim edildi.

 

Editör: TE Bilişim