Önceki gün Tekke Köyü Akbıyık mevkiinde bulunan gölette ailesiyle birlikte piknik yapan Mehmet Uran, avcılar tarafından sağ kanadından vurulan ve uçamayan Gri Balıkçıl kuşunu fark etti. Kayalıkların arasına sıkışan kuşu alan Mehmet Uran, daha sonra aracıyla kuşu Sinanbey mahallesi Murat caddesi üzerindeki işyerine getirdi. İşyerinde sıcak bir ortama konulan gri balıkçıl kuşunun kendine gelmesi sağlandı. Uran tarafından İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne teslim edilen kuş, bakımı yapılmak üzere İnegöl Belediyesi Hayvan Barınağı ve Bakım Evine götürüldü. İnegöl Belediyesi Hayvan Barınağı ve Bakım Evinde veterinerler tarafından tedavisi yapılan kuşun, sağ kanadından yaralı olduğu ve bir daha uçamayabileceği belirtildi.

Ailesiyle piknik yaparken kuşu fark ettiğini ifade eden Mehmet Uran, “Tekke köyündeki sulama  göleti’nin kenarındaki kayalıklar arasında bulduk. Kayaların arasından yaralı hayvanı alırken hatta bacağımdan da yaralandım. Tek tepkimiz avcıların bu hayvanı bu hale getirmesidir. Bu tür hayvanların eti de yenmez. Neden bu şekilde bırakılmış? Tedavisinin yapılarak bir an önce bu hayvanın tekrar doğaya salınmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yapılan ön muayene sonucunda bakımevinde bakımı ve tedavisinin mümkün olmadığını belirten İnegöl Belediyesi Hayvan Barınağı ve Bakım Evi Veterineri Musa Subaşı, “Gri balıkçıl kuşu, bakım ve tedavisinin en iyi şekilde yapılması için Bursa Hayvanat Bahçesine gönderilecek. Gri balıkçıl kuşu, bakımı ve tedavisinin ardından durumuna göre doğal yaşam alanına tekrar bırakılacak” dedi.

Editör: TE Bilişim