Zeki Konukoğlu Anado

Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesinde önceki akşam saat 20.00’de kişisel gelişim uzmanı yazar Adil Maviş’in konuşmacı olarak katılımıyla “Yata Yata Öğrenmenin Püf Noktası Nasıl Verilir?” ve “Onun İyiliğine Rağmen İyilikler Neden İşe Yaramaz?” konulu seminer düzenlendi.

Bursa’da faaliyette bulunan Denge Psikolojik Danışmanlık NLP (Nöro Linguistik Programlama) ve Hipnoz Eğitim Merkezi ile İnegöl Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesinin Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği seminere Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Şube Müdürü Özer Yılmaz, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası İnegöl Şubesi Başkanı Hakkı Baydar, İnegöl Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Şevki Yücel, Vehbi Koç İlköğretim Okulu Müdürü Erdoğan Kızmaz, Denge Psikolojik Danışmanlık NLP ve Hipnoz Eğitim Merkezi sahibi Gülfize Demirhan ile çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Cavit Yakşi, “Bu okul öğrencisiyle, öğretmeniyle, velisiyle çok değerli bir okul. Bu okulun bir parçası olabilmek, değerini bilenler için bir onur addetmelidir. Biz öğrencilerimizin bu okulda okumaktan dolayı gurur duyacakları bir okul topluluğu haline gelebilmek için çalışıyoruz. Sadece okurken değil mezun olduktan sonra da her zaman gelip ziyaret edebilecekleri ve çok güzel bir dört senelerinin geçtiği bir okul olma yolundayız. Türkiye’nin geleceğine yön verecek gençler olarak onları yetiştirmek istiyoruz. Bu yolda velilerin desteği olmazsa muhakkak eksik kalacak. Bundan sonra hep birlikte daha güzel bir eğitim ve daha iyi sonuçlara ulaşmak için gayret göstereceğiz” dedi.

Seminerin konuşmacısı  Kişisel Gelişim Uzmanı Adil Maviş, ilk bölümde bilinçaltı, iletişim, özgüven, çocuklarla iletişim, öğrenci veli iletişimi, alternatif öğrenme teknikleri ve kendi kendini motive etme gibi konulara değindi. Klasik öğrenme tekniklerinin başarıya ulaşma noktasında yetersiz kalabileceğini ileri süren Adil Maviş, anne babaların çocuklarından ders çalışmalarını istediğinde, öğrencinin isteği olmasına rağmen neden ders çalışamadığını irdeledi. Öğrencilerin sorunlarını bir bir dile getiren Adil Maviş, sorunların asıl sebeplerinden bahsederek, öğrencilere çıkış yollarını da gösterdi.

Hipnoz yöntemleriyle birçok sıkıntının üstesinden gelinebileceğini iddia eden Adil Maviş, seminerin ikinci kısmında ise salonda bir toplu hipnoz seansı gerçekleştirdi. Maviş’in komutlarına uygulayan katılımcılar kısa sürede uykuya dalarak, bilinçaltında var olan sorunlarıyla yüzleştiler. İnsan beyninin bir bilgisayar gibi programlanabildiğini söyleyen Adil Maviş’in, sahneye aldığı öğrencilere her dediğini yaptırması ise izleyenlerde büyük şaşkınlık yarattı.

Gerçekleştirdiği hipnoz gösterileriyle izleyenlerden büyük alkış toplayan Adil Maviş, seminer sonunda okurlarına imza dağıttı.

Editör: TE Bilişim