Halk dilinde baharın habercisi olan tüm ömrünü uçarak geçiren Ebabil kuşlarını görenlerin sayısı son günlerde İnegöl’de artmaya başladı.

Dün sabah Osmaniye Mahallesindeki evinin balkonuna çıkarak etrafı izleyen 23 yaşındaki Berkan Özer, biranda bir kuşunun havadan bahçeye düştüğünü gördü. Merak eden genç, bahçeye indiğinde daha önce görmediği bir kuş türü olan yaralı ebabil kuşunu gördü. Kuş cinsini internette araştıran genç, ebabil kuşu olduğu tespit edince çok şaşırdı. Hayatında ilk kez bir ebabil kuşu gören genç, yaralı kuşu besleyebilmek için yine sanal alemde araştırmalara başladı.

ELLERİYLE BESLEDİ

Yaptığı araştırmalar sonucunda kuşu, damla damla gagasına döktüğü su ile besledi. Bir süre kuşu besleyen genç, halsiz kalan ebabil kuşunu bir de veterinere götürdü. Gerekli tedavisi yapılmasına rağmen kendine gelmeyen Ebabil kuşunu, devlet tarafından korumada olduğu için Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

BÖYLE BİR KUŞ HAYATIMDA HİÇ GÖRMEDİM

Olayı anlatan Berkan Özer, “Annemle balkonda oturuyorduk. Yere kuş düştüğünü gördüm. Gittim kuşu aldım; ilk başta kırlangıç yavrusu falan zannettik. Sonra kafa yapısından dolayı farklı kuş cinslerine benzettim. Cinsini tamamen bilmek için internette araştırma yaptım; ebabil kuşu olduğunu tespit ettim. Verdiğim ürünleri yemeyince veterinere götürdüm; koruma olan bir kuşmuş, bende görevlilere teslim etmeye geldim. Böyle bir kuş hayatımda hiç görmedim” dedi.

Editör: TE Bilişim