Orta köyü deresinde


Orta köyü deresinde yaralı bir vaziyette 2 gün boyunca mahsur kalan 2 yaşındaki sahipsiz köpeğin imdadına İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yetişti.

İşyeri, ev, anız ve orman yangınlara, sıkışmalı trafik kazaları ile su baskını, sel gibi afetlere anında müdahale etmeye çalışan, hayatları pahasına yoğun ve özverili çalışma sergileyen, donanımı ve tecrübeli, çalışkan, cesur ekibiyle Türkiye genelindeki itfaiyelerin önünde gelen İnegöl Belediyesi İtfaiye ekipleri, dün değişik bir kurtarma operasyonu gerçekleştirerek, dere içerisinde mahsur kalan bir köpeğin hayatını kurtardılar.

Köylülerin haber vermesi üzerine, İtfaiye Müdürü Hüseyin Kurt nezaretindeki Arama Kurtarma Ekipleri,  Orta köyü deresine gelen İtfaiye ekipleri, derenin oldukça dik yamaçlı bölümünde, suyun içerisinde mahsur kalmış olan köpek yavrusunu gördüler.

Derenin akıntısına kapılıp o bölgeye geldiği ve  sürüklenirken de yaralandığı anlaşılan köpek yavrusunu kurtarmak için harekete geçen İtfaiye Kurtarma ekipleri, dik yamaçtan kendi imkanları ile çıkamayan ve iki günden beri mahsur kaldığı bilidirilen yavru köpeği kurtardılar.

Dereden çıkarılan ve çeşitli yerlerinden yaralı olduğu görülen sahipsiz köpek, itfaiye ekipleri tarafından İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan barınağına teslim ettiler. Barınakta bakıma alınan köpek yavrusunun tedavi işlemlerine başlandı.

Editör: TE Bilişim