ahlak ve dini değerlerini daha kolay ve eğlenerek öğrenmelerini sağlamak için kitap dağıtımı gerçekleştirdi.

İsaören Mahallesi Yukarı Camii´nde Kur´an-ı Kerim öğrenmek için Yaz Kur´an Kursuna gelen öğrencileri ziyaret eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl´de Müftülüğe bağlı Yaz Kur´an kurslarında yaklaşık 10 bin öğrenci eğitim görmektedir. Bu öğrenciler arasından özellikle kırsal mahalle camilerindeki Yaz Kur´an kurslarında eğitim gören 5 ile 10 yaş arasındaki öğrencilere kitap hediye ediyoruz. Kitap hediye ettiğimiz öğrenci sayısı 500´dür. Bir öğrenciye 2 kitap olmak üzere toplamda bin adet kitap İnegöl Belediyesi tarafından öğrencilere dağıtılıyor” dedi.

Başkan Aktaş, “Sayın Müftüme ve değerli hocalarıma böyle bir hizmete vesile oldukları için teşekkür ediyorum. Öğrenci kardeşlerimiz okullar kapandıktan sonra Kuran-ı Kerim öğrenmek için camilere koştular. Hocalarımız ve Kur´an öğreticilerimiz de Kur´an-ı Kerim öğrensinler diye büyük bir heyecan ve azimle çocuklarımızla ilgileniyorlar” dedi. Aktaş, “Bugün İnegöl merkez mahalleleri dışına çıkarak Kur´an-ı Kerim öğrenme coşkusunu görmek ve öğrencilerimize kitap hediye etmek için İsaören mahallemize geldik. Geçmişte İnegöl´ümüzde Kur´an-ı Kerim öğreticiliği yapmış Zeynep Demirtaş Eren hocamızın Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan kitaplarını bugün çocuklarımıza dağıtıyoruz” dedi.

“İleride ne olmak istiyorsanız olun, Mühendis olun, Avukat olun veya Öğretmen olun hiç fark etmez ama kesinlikle Kur´an-ı Kerim´i öğrenin” diyen Aktaş, “Burada gayet ciddi ve program dâhilinde yürütülen bir eğitim veriliyor. Sizler İnegöl´ün ve Türkiye´nin geleceğisiniz. O yüzden sizlere çok güveniyoruz. Dolayısıyla ileride çok iddialı bir yere gelmek istiyorsanız lütfen çok okuyun. Televizyon ve internet zamanımızın çoğunu kapladığından maalesef günümüzde artık çok fazla okuyamıyoruz. O yüzden lütfen okuyun hem de çok okuyun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İnegöl Müftü Vekili, Yenişehir İlçe Müftüsü Mehmet Nedim Bakır ise, “Bakınız bir Belediye Başkanı öğrencilerin camide almış olduğu Kur´an eğitimini çok önemsediğinden sizleri ziyarete geliyor. Bu konuda size ne kadar değer verdiğini bilmenizi istiyorum. Demek ki sizler çok önemli ve değerli bir iş yapıyorsunuz” dedi. Bakır, “İleride iyi bir yere gelmek ve saygın bir meslek kazanmak istiyorsanız, çok okumalısınız. İnşallah çok okuduğunuz takdirde hem dini bilgileriniz hem de hayat ile ilgili becerileriniz artırmış olacak. Aynı zamanda anne ve babalarınız sizinle övünmüş olacak” dedi. Bakır, “Ayrıca Yaz Kur´an kurslarımızda öğrencilerin aldığı eğitimleri görmek için yoğun mesai temposu içerisinde zaman ayırıp bizleri ziyarete gelen Belediye Başkanımıza huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş, boyamalı, hikâyeli, içerisinde etkinliklerin bulunduğu kitaplardan biri olan Dinimizin Temel Esasları ile Kırk Hadisi eğlenceli bir şekilde çocuklara öğreten diğer kitabı öğrencilere takdim etti. Ayrıca çocuklara takdim edilen 40 Hadis kitabı içerisindeki hadisleri öğrencilerin hayatlarında özümsemeleri için, dönem sonunda İsaören Mahallesinde öğrenciler arasında 40 Hadis Okuma Yarışması düzenlenmesi ve yarışmada 3 kategoride (En çok hadis ezberleyen, en güzel hadis okuyan ve en küçük yaşta hadis öğrenen) dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesi kararlaştırıldı.

Editör: TE Bilişim