Yeni açılan Talha Ömer Faruk Teşik Özel Eğitim Uygulama Okulunda 3 Aralık Engelliler Günü kutlandı.
Hayırsever Selçuk Teşik tarafından yaptırılan 100 öğrenci kapasiteli 2.kademe Talha Ömer Faruk Teşik Özel Eğitim Uygulama Okulu hizmete açıldı. Yeni açılan okulda düzenlenen 3 Aralık Engelliler Günü saygı duruşunun ardından İstiklal marşının okunmasıyla başladı.
Programda konuşan Okul Müdürü Burhan Mersin, “Bu özel günde yeni okulumuzun ilk resmi programında sizlerle beraber olmanın heyecanını yaşıyoruz. Ülkemizde nüfusumuzun yüzde 12’sinin çeşitli tür ve oranlarda engelli sayılıyor. Ülkemizde yasal düzenlemelerin, gerekse toplumsal bilinçlenmenin ve duyarlılığın günden güne arttığını görmek özellikle engelli ailelerimize ve özel çocuklarımıza başta eğitim olmak üzere sosyal ve ekonomik desteklerin devletimizce arttırılması bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Bunların yanında toplumsal hayatımızın akışı içerisinde çalışma hayatımız başta olmak üzere neredeyse her alanda bu kardeşlerimizin varlığını görmenin yanında neredeyse mucizevi başarılarını da müşahede etmek, Allah’ın insanlara bahşettiği mükemmelliği ne olursa olsun vazgeçmeden hayata tutunmayı ve mutlu olabilmeyi adeta bizlere ders verircesine göstermeleri de yine takdire şayan kabul edilecek bir durumdur” dedi.
Okulu yaptıran hayırsever Selçuk Teşik’e teşekkür eden Mersin, “İnegöl’de özel eğitim alanı için temel teşkil eden rehberlik araştırma merkezini kazandırılmasına vesile olan ve yine Türkiye’de örnek olabilecek bir projeyle hayata geçen yaklaşık 100 öğrenci kapasiteli okulumuz Talha Ömer Faruk Teşik Eğitim Uygulama Okulu 2. kademeyi İnegöl’ümüze kazandırdığı için ‘Eğitim sevdalısı’ hayırseverimiz Selçuk Teşik beye şahsım ve tüm mesai arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise engellilere yönelik önemli çalışma, katkı ve eğitimler verildiğini söyledi. İnegöl’de 3 engelli okulunun olduğunu aktaran Bilican, bu okullarda 300’e yakın öğrencinin eğitim gördüğünü ifade ederek, ilçemizde rehabilitasyon ve okullarda toplam 2 bine yakın engelli öğrenciye eğitim verildiğini dile getirdi.
Geçmiş yıllarda engellilerin evlerde saklandığını anımsatan Şükrü Görücü, “Şimdi engellilerimiz okullarda eğitim görüyor. Engellilerin bakımı ve eğitimi çok zor. Anne babalara ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından engelli öğrenciler gösterilerini sergiledi. Öğrencilerin gösterileri büyük beğeni toplarken; hep birlikte pasta da kesildi.

Editör: TE Bilişim