İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, kırsal Alibeyköy Mahallesi’ne yapılacak olan modern hayvan pazarıyla alakalı açıklamalarda bulunarak, “Bölgenin gelişmesi ve hayvancılık merkezi olabilmesi adına bu hamleyi düşündük” dedi.
İnegöl’ün kırsal Alibeyköy Mahallesi’ne yapılması planlanan modern hayvan pazarıyla alakalı, mahalle sakinlerinden olumsuz sonuçlar doğurabileceğine dair açıklamalar gelmişti. Konu ile alakalı sorulan sorular üzerine açıklamalarda bulunan Alper Taban, yapılacak tesisin bölgedeki vatandaşlar için bir fırsat olacağını belirtti.


BÖLGENİN MERKEZ OLABİLMESİ ADINA HAMLE YAPTIK
Alper Taban yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı;
“Alibeyköy biliyorsunuz hayvancılıkta iyi bir noktada olan mahallemiz. Biz bölgede hayvancılığın gelişmesi ve bölgenin merkez olabilmesi adına bu hamleyi düşündük. Başta muhtarımız ve kooperatif yöneticileri olmak üzere köylülere de gerekli bilgilendirmeleri ilettik. Hiçbir yönetici bir yere gidip insanların huzurunu kaçıracak bir yatırım yapmak istemez.”


BÖLGEDEKİ VATANDAŞLARA FIRSAT DOĞURUR
“Bunun altını özellikle çizmek istiyorum ki oraya zaten 8-10 milyon harcanacak modern bir tesis yapılacak. Hayvan pazarının orada olması, Alibeyköydeki vatandaşlarımıza da bir fırsat doğurur. Onlara da biz bu anlamda pozitif bir yaklaşım sergiliyoruz. Yani biz orada, insanlarımızın güzel bir hizmet alacağı hayvan pazarını hizmete geçirmek istiyorum.”

Editör: TE Bilişim