Fiziki yapılaşmada yüzde 90’a dayanan binanın, önümüzdeki Mayıs ayında bitirilerek teslim edilmesi hedeflenirken, binanın 2014-2015 eğitim öğretim dönemi başlamadan 1 Eylül 2014 tarihinde hizmete açılacağı bildirildi.

Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürü Burhanettin Özdemir, İnegöl için elzem olan yeni binanın 3.5 milyon TL’lik yatırım olduğunu ve binanın donatımı için AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in çalışmaları sonucunda, Bakanlıktan 500 bin TL’lik ödenek alacaklarını bildirdi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, dün Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ile birlikte, İnegöl Halk Eğitimi Merkezi yeni binasına giderek incelemelerde bulundu.

DÖRT DÖRTLÜK BİNA

İncelemenin ardından basın açıklaması yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “Halk Eğitim Merkezi yeni binasının ilk ihalesi  2011 Mayıs ayında yapıldı, 2011’in Temmuz ayında yer teslimi yapıldı ve inşaata başlanıldı. İnşaat çalışmaları, işi üstlenen ilk müteahhitle yaşanan bir takım sıkıntılar nedeniyle bir müddet durdu. Gerekli tüm incelemelerden sonra tekrar yeni ihaleye çıktı ve bugün itibariyle binamız yüzde 80-90 oranında bitmiş vaziyettedir. Şartnameye görev 22 Nisan 2014 tarihinde  bize teslim edilmesi gerekiyor, tabi onun opsiyonları da var, önümüzdeki Mayıs ayının ortası gibi bize teslim edilecek. İnşallah 2014-2015 eğitim öğretim yılında çalışmalarımıza burada devam edeceğiz. Binamızın 22 dersliği, atölyeleri, 160 kişilik çok amaçlı salonu, sergi salonu, faaliyet salonlarımız var. Dediğim gibi pek çok değişik atölye ve sınıflardan oluşmakta, bize ses tertibatıyla kamera güvenlik tertibatıyla, bahçe düzenlemesiyle, jeneratörüyle, yani dört dörtlük bina teslim edilecek. Türkiye’de bu büyüklükte sadece Simav’la beraber Türkiye’de iki tane proje var. O yüzden emeği geçenlere, başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, her aşamasında görev alan, katkılar sağlayan Milletvekillerimize, siyasi yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi.

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN’DEN ÖDENEK ATAĞI

Donatımla alakalı dosyayı Milletvekili Hüseyin Şahin’e ilettiğini aktaran Özdemir, “Binamızda bulunan bölümlerin tefrişatı gerekiyor. O anlamda ilk etapta Milli Eğitim Bakanlığından 500 bin liralık donatım malzemesi istedik. Bu konuda Milletvekilimiz Ankara ayağında bizlere yardımcı olacak. İnşallah en kısa zamanda ödenek çıktığı zaman, donatımlarımızı yapacağız. Devletin ödeneklerinin haricinde İnegöllü hayırseverlerimizin de destekleri olacak” şeklinde konuştu.

3.5 MİLYONLUK YATIRIM

Müdür Burhanettin Özdemir, devasa hizmet binasının 3.5 milyon TL’ye mal olduğunu da sözlerine ekledi.

1 EYLÜL’DE HİZMETE GİRECEK

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, “İnegöl’de öteden beri çok arzuyla istediğimiz, özenle beklediğimiz Halk Eğitimi Merkezin yeni binasını inceledik. Malumunuz şuanda mevcut HEM binamız şehir içinde iptidai şartlarda hizmet vermekte, gerek fiziki bakım gerek konuşlanma bakımından bizleri bu zamana kadar idare ettiyse bile, bu çok zor şartlarda oldu. Ama bu gün görüldüğü gibi güzel bir HEM binamız oluşuyor. Bakanlığımızın üç projesi var; küçük, orta ve büyük tip proje. Bu proje, büyüklük ve dolayısıyla İnegöl’ümüze uzun yıllar, yani önümüzdeki 50 yıla hitap edebilecek bir çalışma. Kaldı ki, biz de eğitim alanında yaptığımız çalışmaları sadece bugün değil, önümüzdeki 50 yılı, 100 yılı düşünerek yapmamız gerekiyor ve bunları göze alarak yatırımlarımızı ona göre yapıyoruz. Bilindiği gibi şuan Kemalpaşa mahallesinde bu yuvamızın olması öncellikle bu çevrede olan hanım kardeşlerimize ve arkadaşlarımıza büyük önem taşımaktadır. Tabi ki, bu sadece bu mahalleye değil İnegöl’ün merkezdeki tüm mahallelere hitap edecek. Bir anda burada 15-20 adet kurs, ayrı ayrı sınıflarda başlatılabilecek. Atölye ve sınıflarımız var, dolayısıyla burada 24 saat eğitim verilecek. Şuanda birçok okullarımızda HEM’in çalışmaları devam ediyor. Belki bazı okullarımızı iptal edip buraya çekeceğiz ama belki de uç noktalardaki okullarımız bize hizmet edecek. Yani İnegöl gerçekten birçok ilde olmayan, bir ilçede böyle bir merkezin yapılması, İnegöl için büyük bir kazanç. Tabi ki Milli Eğitim Müdürü olarak, bunun bu aşamaya gelmesi konusunda büyük emeklerimiz oldu. Bu konuda ciddi bir çalışma oldu. Ama bu işin bilhassa müteahhit değişikliği sonucunda bir an önce yapılması gerekiyordu. Bu konuda hem oluşum safhasında hem de bu noktaya gelmesinde Milletvekilimizin büyük katkısı vardır. İkinci dönem başlangıcından sonra da, donatım konusunda Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’in büyük katkıları var. Katkıları devam edecek. Amacımız burayı en kısa zamanda günün şartlarına göre yapıp, önümüzdeki dönem yani 2014-2015 eğitim öğretim döneminde hizmete burada başlayacağız. Mayıs ayı içinde burayı teslim alacağız ama donatım ile alakalı çalışmalar Ağustos ayını bulur. 1 Eylül 2014 tarihinde burada sağlıklı bir şekilde eğitim öğretime başlayacağız. Bu binamızın İnegöl adına önemli bir eğitim kurumu olduğunu, yetişkin insanlarımızın eğitim alabileceği önemli bir kurum. Bu bina İnegöl için elzemdi. Buda gerçekleştirildi. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz”  ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim