İnegöl’ü 3’lü sac ay

İnegöl’ü 3’lü sac ayağında planlayarak çalışmalara başlayan İnegöl Belediyesi, Yeni İnegöl, Alanyurt, Akhisar ile Huzur mahallelerinde altyapı çalışmaları yapıyor. Kanalizasyon hatlarının Kalburt ile Karadere’nin üzerinden geçmesini sağlamak için çelik köprüler kuruluyor.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün saat 15.30’da AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Turgay Yel, Ahmet Mestan, Eşref Özçetin ve Belediye Fen İşleri Müdürü Ahmet Aka ile birlikte, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Atık Su Arıtma Tesisi, Akhisar Mezarlık ve Toki Konutları mevkiinde, 3 koldan yapılan Yağmur Suyu ve Kanalizasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Fen İşleri Müdürü Ahmet Aka’dan çalışmalar ile alakalı bilgiler almasının ardından konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yapılan çalışmaların yıl sonuna kadar bitmesinin planladığını kaydetti.

Alanyurt, Akhisar, Huzur ve Yeni İnegöl’de bir dizi çalışmalar yaptıklarını ve yapımı süren çalışmaları yerinde denetlediklerini belirten Aktaş, “Özellikle İnegöl’e bağlandığı süreçten sonra Alanyurt ile alakalı, Akhisar, Huzur Mahalleleri ile alakalı altyapı ve üstyapı çalışmaları yapıyoruz. Bugün denetlediğimiz çalışmalar, Yeni İnegöl, Akhisar ve Huzur mahallelerinin yağmur suyu ve kanalizasyon şebeke sisteminin kurulmasıdır. Yapımı süren çalışmaların projelerini tamamladık” dedi.

1. etap kapsamında şu an ihtiyaç duyulan yerlerin çalışmasının yapılmakta olduğunu bildiren Aktaş, “Üzerinde çalıştığımız Kanalizasyon hattı; Yeni İnegöl'de TOKİ ve civarı ile Akhisar, Huzur mahallelerini toplayan ana kolektör hattıdır. Bu hat Organize Sanayi Bölgesi Atık Su Arıtma tesisine bağlanmaktadır. Yenice beldesinden gelen Karadere’ye hiçbir şekilde evsel atık bırakılmayacaktır. Çalışma ile Akhisar ve Huzur mahallelerinin mevcut kanalizasyon hatları da bu hatta bağlanacaktır” diye konuştu.

 Yağmur suyu hattı çalışmalarının TOKİ konutları mevkiinden başlayıp Kalburt deresine kadarki olan toplayıcı hattını kapsamakta olduğunu, bu çalışmanın kanalizasyon çalışması ile beraber 1. etap çalışması olup ihtiyaç duyuldukça diğer etaplara geçileceğini söyleyen Alinur Aktaş, Kanalizasyon şebekesinde kullanılan beton boruların toplam uzunluklarının 12 bin 167 metre olduğunu kaydetti.

ÇELİK KÖPRÜLER KURULDU

Hat üzerinde Karadere’nin geçişi için 16,5 metre, Kalburt deresinin geçişi için ise 42 metre uzunluğunda boru geçişini sağlayacak çelik köprünün inşa edilmekte olduğunu, kanalizasyon hattında, buhar kürlü, entegre contalı (mukavemet-sızdırmazlık) boruların kullanıldığını bildiren Aktaş, yağmur suyu hattında kullanılan boruların toplam uzunluklarının 2 bin 721 metre olduğunu, yapılan çalışmanın maliyetinin 1 milyon 701 bin TL’yi bulduğunu belirterek, yürütülmekte olan çalışmaları yıl sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını ifade etti.

 

 

 

Editör: TE Bilişim